zwkrz Napisano 25 Luty 2020 Share Napisano 25 Luty 2020 Witam, Czy ktoś by wiedział co oznacza / oznaczało w IIRP - "odznaczony VM.5, KW., MW., M10" ??? MW - to prawdopodobnie medal wojska "Polska swemu obrońcy", te pierwsze to wiadomo ale tego "M10" nie znam. pozdrawiam, zwkrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwkrz Napisano 26 Luty 2020 Autor Share Napisano 26 Luty 2020 Dziękuję, to by się zgadzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwkrz Napisano 26 Luty 2020 Autor Share Napisano 26 Luty 2020 I mam jeszcze pytanie związane z tym zdjęciem ( przepraszam ale to jedyne zachowane zdjęcia tych odznaczeń) Co to mogą być za medale / odznaczenia ??? Krzyżyk z orłem na samej górze pod guzikiem to jest na pewno Odznaka Pamiątkowa I Korpusu a poniżej nie wiem pozdrawiam, zwkrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 26 Luty 2020 Share Napisano 26 Luty 2020 Pod Odznaką Pamiątkową I Korpusu Polskiego w Rosji - NN, a niżej jak sądzę jest to Odznaka Pamiątkowa "Za Kaniów" ("Krzyż Kaniowski"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwkrz Napisano 26 Luty 2020 Autor Share Napisano 26 Luty 2020 Dziękuję za odpowiedź. Pradziad walczył tylko w I Korpusie Dowbora, a "Za Kaniów" to jak wyszukałem, dawali odznaczenia z II Korpusu. Więc raczej niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwkrz Napisano 26 Luty 2020 Autor Share Napisano 26 Luty 2020 Dziękuję, też by się zgadzało ! Jednostki itp. Po I Korpusie był w 14 (dawniej 1) DP Wlkp. i na froncie L-B. Ale nie znałem tych odznaczeń. Wszystkie przepadły, czytaj sprzedane lub rozkradzione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.