Piastek Napisano 27 Grudzień 2019 Share Napisano 27 Grudzień 2019 Witam, mam problem z wykrywaczem który postaram się szczegółowo opisać. Zaczęło się jakiś czas temu, kiedy wykrywacz grał jak opętany (nieważne gdzie czy w polu czy w lesie) dodam, że nie było w pobliżu linii energetycznych ani nie miałem telefonu przy sobie. Po wymianie baterii i zrobieniu resetu dalej to samo. Miewał chwile gdzie mniej się wzbudzał i nawet dało się cokolwiek znaleźć a dzisiaj całkiem przestał reagować na jakikolwiek metal. Na trybie all metal na maksymalnej czułości nie widzi nawet puszki po piwie. Kolejny reset i kolejne nowe baterie również nie pomogły. Po zdjęciu osłony, cewka wygląda w porządku, ma malutkie ryski ale żadnych odprysków. Niestety nie mam nikogo znajomego z Garrettem gdzie mógłbym podłączyć moją cewkę. Czytałem podobne problemy ale nie do końca te same objawy. Czy spotkaliście się z podobnym problemem ? Czy po tych objawach da się stwierdzić co może powodować problem? Kabel, cewka czy elektronika? Mam świadomość, że przez internet nie da się pomóc do końca, ale może chociaż ktoś potrafi wskazać możliwą przyczynę ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 28 Grudzień 2019 Share Napisano 28 Grudzień 2019 Raczej cewka, rozkręć wtyczkę i zobacz, czy jskiś przewód nie odpadł etc, tyle możesz sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 16 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2020 Może ktoś wie czy we wtyczce każde miejsce z śladem lutowania czyli jest ich 5 ma swój kabelek czy jedno jest wolne? Nie znam sie na elektryce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 16 Styczeń 2020 Share Napisano 16 Styczeń 2020 jutro rozkręce swoją wtyczkę i zprawdze co i jak. wszystkie kable masz przylutowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 16 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2020 Dziękuje z góry za poświęconą chwilę. Właśnie wygląda na to, że jednego nie ma, z tych dwóch białych kabelków powinny chyba wychodzić 2 różne z tego co widziałem na schemacie, wygląda na to jakby jeden się odlutował i postrzępił a reszta została w izolacji i nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 16 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2020 teraz widzę że w tej czarnej izolacji (na zdjęciu widać) urwany jest jeden kabelek, nie było widać zupełnie. prosiłbym właśnie o zdjęcie sprawnej wtyczki, najlepiej kilka żeby było widać i moment będzie naprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 a jaką masz cewke? ja mam tą małą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkasz Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 takie z neta i z odkrywcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 ja mam każdy przylutowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 VID_20200117_171103.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 17 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2020 małą cewkę dziękuje bardzo o takie zdjęcia mi chodziło Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 filmik działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piastek Napisano 17 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2020 działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 17 Styczeń 2020 Share Napisano 17 Styczeń 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.