Skocz do zawartości
  • 0

Co to za mundur?

Funny

Pytanie

Napisano

Mam pytanie odnośnie zamieczonego zdjęcia. Jest to mój pradziadek niestety babcia w podeszłym wieku udzieliła mi tylko kilku informacji na jego temat do tego nie wiem czy są one prawdziwe. Chciałbym wiedzieć co to za mundur ,gdzie pradziadek służył i jakiej był rangi? Babcia twierdzi, że był ułanem. Zmarł około 1929 mając 29 lat. Pochodził z okolic Szczebrzeszyna. Na czapce widnije numer 6. Szukałem czy to nie jest przypadkiem 6 Pułk Ułanów Kaniowskich ale niestety żaden wzór munduru nie odpowiada temu ze zdjęcia. Jest jeszcze opcja, że to interpretacja malarza. Jeżeli ktoś wie coś na temat takiego umundurowania proszę o pomoc.

received_2433617293619046.jpeg

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Twoje zdjęcie to tak zwane monidło czyli podmalowana fotografia często z dodanymi elementami "fantazyjnym" których to w rzeczywistości nigdy nie było i wszystko wskazuje że tak jak piszesz  jest to tylko interpretacja "malarza"  albowiem naramienniki oraz wężyki i proporczyki na kołnierzu są ewidentnie domalowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie