wcmp Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji miedzianej monety. Średnica 16 mm. Obstawiam, że to jest fals boratynki, ale może ktoś z forumowiczów pozna charakterystyczny "X" i ma inne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasimir REX Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Jak by falsik szeląg Jana Kazimierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 a to nie jest czasami sreberko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wcmp Napisano 22 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2019 Nie, jest miedziana. Kolor zdjęcia tego nie odzwierciedla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 bo na obrzeżach widać jasne odpryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 24 Grudzień 2019 Share Napisano 24 Grudzień 2019 Te dwa X X widoczne na górnym zdjęciu przypominają mi Xsy z przykładowej fotki falsów boratynki wyciągnięte z internetów ;-). Średnica i materiał też się zgadzają więc ja też bym obstawiał falsa boratynki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wcmp Napisano 24 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2019 Niestety te zdjęcia nie wyszły najlepiej (powierzyłem to dziewczynie bez pilnowania). " te X X-sy" to tam patrząc z góry jest koślawe K 6 X Z, a pod nimi (czyli na środku) wg mnie wystają nogi od Pogoni. Nic innego mi nie przechodzi na myśl poza podróbką boratynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.