groszek37 Napisano 26 Sierpień 2019 Share Napisano 26 Sierpień 2019 Witam, mam taką lampkę kolejową. Szkiełko jest okej ale zarówno element od knota mosiężny jak i zbiorniczek na naftę stalowy ocynkowany pokryte są jakimś wapnem? kamieniem? zaprawą murarską? betonem? Dodam że to ma formę grudek, domieszkę piasku. Mi ten osad najbardziej przypomina zaprawę murarską, klej do płytek itp. Czym to usunąć? Górny element z pełnego mosiądzu zapewne będzie łatwiej, ale ten ocynk to już wgl trzeba uważać żeby cynkowania nie zedrzeć. Dodam iż nie będę tego mosiądzu w żaden sposób polerował itp. Ma zostać z oryginalną patyną. Jedynie beton chciałbym usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 26 Sierpień 2019 Share Napisano 26 Sierpień 2019 Ja bym to w nafcie wymoczył, choć cudów bym nie oczekiwał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.