Młody duchem Napisano 25 Lipiec 2019 Napisano 25 Lipiec 2019 Witam Debiutantów zapraszam do początków dyskusji: „Historia jednego zdjęcia” https://forum.odkrywca.pl/topic/766175-historia-jednego-zdjęcia/ Tam znajdziecie początki i to powinno wyjaśnić wszystko.... Wam i stałym bywalcom przedstawiam zatem kolejnego bohaterów. A oto i on: standardowo pytania: najważniejsze: czy to Afryka i Dak? czego szukam: /na niebiesko to wiem lub co przypuszczam/ uznajmy, że nie wiem nic:::) typ miejsce data jednostka dodatkowe informacje źródła Waszej wiedzy /linki, literatura itp../ wszystko inne: zdjęcia tego miejsca, zdjecia z serii.. ciekawe informacje i spostrzeżenia co do zdjęcia.. Generalnie: wszystko co można z nim połączyć... Życzę dobrej lektury a dodatkowo debiutantom odwagi w klikaniu na pole „odpowiedz w tym temacie” ….... Kaz
Młody duchem Napisano 27 Lipiec 2019 Autor Napisano 27 Lipiec 2019 witam Widzę, że ten temat to mało popularna dziedzina:))) albo wszyscy znający się na temacie opalają się na Karaibach a żony zamknęły net:)) No cóż..do końca wakacji niewiele więcej niż 1 miesiąc...i przyjdą długie jesienne wieczory:))) Kaz
Tyr Napisano 28 Lipiec 2019 Napisano 28 Lipiec 2019 o1 Matford v8 http://zorgblogauto.canalblog.com/archives/2012/07/26/24778752.html
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 Ta..znów się na Was Koledzy nie zawiodłem:))
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 "jedziem" zatem dalej.. pozostały z poprzedniej paczki 3,4,7.. oto moje podejrzenia: Humber Snipe Ford C11ADT Chewrolet rok 1938 Ford De Luxe Fordor nnnnnnnn: Pytania jak zwykle te same a najwazniejsze: czy na pewno Afryka DAK??. i zapraszam do klubu...jak w końcu ktos dołączy to mam pewien pomysł:))) /albo przekaże barman../ Kaz
Tyr Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 Trochę inny kształt grilla. Poza tym widziałem w wojskowym malowaniu francuskim opisanych jako Nova.
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 Barbapapo:)) Ta..nie dopisałem Bardii....:((( chociaz - co pewnie zauwazyłeś- po raz pierwszy napisałem choć troche co wiem.. To podobnie jak z tym Renault - niby wiem ale... wiec wolę nic nie sugerować..:)) dzieki Bogu w klubie mozna mocno edytować posty. mam cichą nadzieję, że jeżeli tam ktoś znajdzie błąd w klasyfikacji typu to bedę go mógł skorygować:)) Byle ktoś chciał obejrzeć to, co tworzy się po dyskusjach tutaj w klubie... i jakoś to skomentować lub podpowiedzieć.. Fotele wygodne, obsługa miła - może warto czasami tam wpaść:)....stałym bywalcom oferujemy rabaty..:)) Kaz
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 Ta..kształt grila...:))) to zadanie dla ekspertów .. i tak miało być... Z przyjemnością popatrzę na rozwój dyskusji w tym temacie:))) Kaz
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 A ja postawie czteropak jak uzgodnicie wspólne zdanie..:)))
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 Ba..żaden ze znanych mi mecha-tłumaczy nie ima tego tekstu..
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 zatem może umieszczę go na razie w NN z dopiskiem "składak wg. Barbapapy":)) /to jest wbrew pozorom komplement:))/
Młody duchem Napisano 29 Lipiec 2019 Autor Napisano 29 Lipiec 2019 czyli: zabawa: znajdź 5 szczegółów które różnią te obrazki:)))) kurde, to nie dla mnie... to niby typ Barbapapy bez połowki nie razbieriosz...
Tyr Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 Czytałem i wiem, że to samo nadwozie. Jednak grille odrobinę chyba się różnią. Poza tym znalazłem kiedyś taką fotkę, która sugeruje, że Francuzi używali Nova w armii i jako zdobycz wojenna mogły trafić do WH.
Tyr Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 Nie wiem czy złudzenie czy na bazowej i moim kakaukowym, ciut bardziej pochylony grill....Czyli napisać Renault ????quatre i tyle;)
Młody duchem Napisano 30 Lipiec 2019 Autor Napisano 30 Lipiec 2019 Pomysł dobry..poczekam jednak aż wyczerpiecie wszelkie argumenty...w ostateczności zestaw pistoletów pojedynkowych gdzieś pożyczę, lekarza też załatwię - ale sekundanci to już Wasza broszka
Młody duchem Napisano 1 Sierpień 2019 Autor Napisano 1 Sierpień 2019 kurde..majątek stracę na refundację Twoich biletów...i paliwa nie mówiąc już o wystawnych kolacjach Oj najeździsz Ty się po tej zjednoczonej Europie, najeździsz.. Ale warta skórka wyprawki: a/ jedno zdjęcie mniej w kolekcji DAK b/ jedno zdjęcie lepiej opisane w kolekcji Sd.Kfz 251 Dzięki za zwrócenie uwagi na dublet..To jest ogólny problem wielu forów, czy też stron typowo "albumowych" itp. Przy dużej ilości zdjęć następuje powtarzalność... Ten fakt był m.innymi przyczynką mojego pomysłu: sklasyfikować, posegregować i w długie zimowe wieczory delektować się efektami..i od czasu do czasu pokazać to któremuś z wnuków..a nuż załapie bakcyla.. Cały czas szukam dobrego /tzn, Free/ oprogramowania do rozpoznawania zdjęć .. Już tak bardziej refleksyjnie: Dwa miesiące pobyty tutaj dały mi wiele:)) : 1. Poznałem - przynajmniej wirtualnie - fajne osoby / też pozytywnie zakręcone..:))))))))/ z ogromna wiedzą. A co najważniejsze: chętnych do pomocy, To co "wyczynia" Barbapapa nie mieści mi się w moim malutkim rozumku.. Tytuł "historia jednego zdjęcia" był - w moim mniemaniu- tylko tytułem... - stał się jednak rzeczywistością:))) 2. Wasze odpowiedzi uzmysłowiły mi, jak bardzo przeliczyłem się w spodziewanej "łatwości" mojego pomysłu sprzed kilkunastu już ładnych lat...ot, co za problem: ściągnąć kilka zdjęć, jakoś je posegregować, opisać i po kłopocie... Totalna nieprawda: zakres informacji możliwych do zdobycia jest ogromny...Obawiam się, że pewnie muszę troszkę zweryfikować swoje oczekiwania... Może jakiś "następca" będzie je uzupełniał..... 3. Najważniejsze: czekam z niecierpliwością na Wasze kolejne odwiedziny Kilka godzin temu rozpoczął się sierpień: życzę wiec Wszystkim -szczególnie zaś tym "udzielającym się"- dobrego, spokojnego i być może wypoczynkowego miesiąca:) ciepłego!!!!! Kaz
Młody duchem Napisano 4 Sierpień 2019 Autor Napisano 4 Sierpień 2019 kolejne zdjęcia z prośbą o identyfikację i inne informacje:))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.