twaszka1 Napisano 22 Lipiec 2019 Napisano 22 Lipiec 2019 Witam, znalazłem coś takiego porzuconego w lesie... Wewnątrz zalany betonem pręt stalowy (beton ok. 10cm od dna). Czyżby to robiło u kogoś za kowadło (dno jest poobijane)? Mam prośbę o identyfikację. Długość skorupy to prawie 40cm, średnica zewnętrzna ok. 15cm. Chciałbym usunąć ten beton ale nie ma m 100% pewności, że w czymś takim nie ma spłonki (chociaż jak to robiło za kowadło to raczej nie ma:)
vis1939 Napisano 22 Lipiec 2019 Napisano 22 Lipiec 2019 Prawdopodobnie... 152mm €https://myvimu.com/exhibit/54637456-szrapnel-carski
Pytanie
twaszka1
Witam, znalazłem coś takiego porzuconego w lesie...
Wewnątrz zalany betonem pręt stalowy (beton ok. 10cm od dna). Czyżby to robiło u kogoś za kowadło (dno jest poobijane)?
Mam prośbę o identyfikację. Długość skorupy to prawie 40cm, średnica zewnętrzna ok. 15cm.
Chciałbym usunąć ten beton ale nie ma m 100% pewności, że w czymś takim nie ma spłonki (chociaż jak to robiło za kowadło to raczej nie ma:)
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.