fuks_ag Napisano 6 Czerwiec 2019 Share Napisano 6 Czerwiec 2019 znowu sygnaliści w akcji... https://echodnia.eu/swietokrzyskie/policjanci-i-archeologiczne-znaleziska-w-gminie-rakow-mezczyzna-mial-groty-z-epoki-zelaza/ar/c1-14189475 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 7 Czerwiec 2019 Share Napisano 7 Czerwiec 2019 "...Policjanci przypominają, że każdy kto odnalazł przedmiot, co do którego istnieje przypuszczenie iż może być zabytkiem, powinien niezwłocznie powiadomić o tym wojewódzkiego konserwatora zabytków lub wójta, burmistrza czy prezydenta miasta. W przeciwnym razie naraża się na wysoką grzywnę..." Napisałbym tak - wczoraj wracałem z Warszawy. W pociągu przyczepiła się do mnie jakaś panienka (względnie młoda) i kolokwialnie rzecz ujmując zawracała mi to, co u znanego dyktatora jest kuprem. Mogłem przypuszczać, że panienka: a. zakochała się we mnie od strzała; b. jest nimfomanką i ... wiadomo; c. jest panienką profesjonalną i ... też wiadomo; d, jest żądna wzięcia udziału w dyskusji w każdej szczelinie czasoprzestrzennej swojego życia; e. próbuje mnie zbajerować i obrobić; f. inne Czy mając przypuszczenie związane z punktem b. lub c. powinienem natychmiast zawyrokować, że to (choć młoda wiekiem) stara... powiedzmy profesjonalistka? Reasumując. W jaki formalny sposób przeciętny obywatel może przypuszczać co jest zabytkiem, a co nim nie jest? Czy są jakieś wytyczne ministra kultury w tym zakresie? Jakieś studium porównawcze czy choćby album ze zdjęciami? Sam nie wiem dlaczego jest tak, że rzecznicy prasowi policji, zawsze nieoczytani i niekompetentni nie umówią się na jakiś wspólny front odpowiedzi. Najlepiej skonsultowanych z prawnikami. Coraz, to jakiś kolejny policyjny-prasowy "mistrz intelektu" błyśnie czymś, przy czym skecz Monty Pythona o sklepie z serami wydaje się być odzwierciedleniem wysmakowanej przygody intelektualnej z rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 7 Czerwiec 2019 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2019 IdeL, po prostu zamordyzm RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 11 Czerwiec 2019 Share Napisano 11 Czerwiec 2019 dlatego sporo ludzi po znalezieniu takie fanty zostawia w dołku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikross Napisano 11 Czerwiec 2019 Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Witamy w PRL-bis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.