karol4500 Napisano 29 Kwiecień 2019 Napisano 29 Kwiecień 2019 Proszę o pomoc w identyfikacji. długość 10 cm szerokość 4 cm. Na końcu gwint więc musiało być mocowane do jakiegoś elementu. Chyba to odlew żeliwny ale nie mam pewności , miejscami widać malowane na czarno.
rafal_etz Napisano 26 Wrzesień 2019 Napisano 26 Wrzesień 2019 Jakaś samoróbka do pieca albo innego złomostwa
Szybki55 Napisano 8 Maj 2019 Napisano 8 Maj 2019 Cosik podobnego widziałem kiedyś jako zwieńczenie pieca typu koza
Erih Napisano 8 Maj 2019 Napisano 8 Maj 2019 Jak na grot od powiedzmy chorągwi/sztandaru, wykonanie zbyt niestaranne. Przy płocie - gwintowanie nie ma specjalnie sensu, zakończenia były mocowane na stałe. Na element meblowy - nie pasuje wykończenie tylko z jednej strony. Może ozdobnik z jakiegoś pojazdu konnego?
Pytanie
karol4500
Proszę o pomoc w identyfikacji. długość 10 cm szerokość 4 cm. Na końcu gwint więc musiało być mocowane do jakiegoś elementu. Chyba to odlew żeliwny ale nie mam pewności , miejscami widać malowane na czarno.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.