expertserwis Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolczyk96 Posted April 6, 2019 Share Posted April 6, 2019 endriu241 ja mam wątpliwości co do tego pierścienia. Pierścień olejowy tzw.zgarniający silnika spalinowego ma sprężynkę rozprężającą ale wewnątrz pierścienia. Od strony tłoka. Na tym zdjęciu jest ona na zewnątrz czyli od strony cylindra , co nie ma sensu bo szybko by się wytarła i nie spełniała swojego zadania. To wygląda jak by element ruchomy tego układu mechanicznego raczej tłoczysko niż tłok poruszał się wewnątrz tego pierścienia i właśnie przez niego był smarowany. Pozdrawiam! Marek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
expertserwis Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Czy to jest pierścień zgarniający nadmiar oleju? Taki zakład z kolegami pod tytułem co to jest. Nie znam wymiarów ani z jakiego marteriału jest to zrobione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju241 Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Jak postawiłeś na pierścień zgarniający to wygrałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
expertserwis
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.