uaz21 Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 Witam jestem nowym uzytkownikiem ma garrett ace 250 nie moge go ustawić może ktoś mógłby mi pomóc z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 16 Marzec 2019 Share Napisano 16 Marzec 2019 Wyłącz trzy pierwsze kwadraciki a głębokość to jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 16 Marzec 2019 Share Napisano 16 Marzec 2019 Aż trzy?? Dyskryminując folię pominiesz wiele cienkich sreberek!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasimir2 Napisano 16 Marzec 2019 Share Napisano 16 Marzec 2019 Radzę tak zostawić te trzy kwadtaty to średniowieczne sreberka pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 16 Marzec 2019 Share Napisano 16 Marzec 2019 Chodzę ładnych parę latek więc darujcie sobiedługa historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasimir2 Napisano 17 Marzec 2019 Share Napisano 17 Marzec 2019 Czestar masz rację owszem zdarzają się druciki i blaszki ale również średniowieczne srebro pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 17 Marzec 2019 Share Napisano 17 Marzec 2019 Z kanarkiem przechodziłem około 8 lat, z czego znaczną część na ustawieniach o jakich pisze Czestar. Do dnia dzisiejszego zastanawiam się ile srebra zostawiłem w ziemi. Owszem dyskryminując wyłącznie żelazo (pierwszy kwadracik) nakopiesz się trochę blaszek, folii i tym podobnych, ale też zaczną wyskakiwać cieniutkie sreberka (nie tylko średniowieczne), które przy innych nastawach sygnału nie dadzą. Co więcej przy odrobinie wprawy można nawet w kanarku rozróżnić czy to co nam gra jako folia jest rzeczywiście folią lub blaszką, czy cienkim srebrem. Z moich doświadczeń wynika, że sygnał "uciekający" w górę skali przy przemiataniu pod różnym kątem, to sreberko, sygnał skaczący góra-dół (nawet do żelaza) to raczej śmieć, choć i tu się można zdziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.