Atrap Napisano 10 Styczeń 2019 Autor Napisano 10 Styczeń 2019 Dobry wieczór. Proszę o pomoc w identyfikacji lornetki ze zdjęcia. Rosyjska? Pruska? Może ktoś wie jaki producent? Jakie parametry?Z góry dziękuję.
Atrap Napisano 10 Styczeń 2019 Autor Napisano 10 Styczeń 2019 Po lewej stronie oznaczenie G.P.G lub G.P.C.
Erih Napisano 10 Styczeń 2019 Napisano 10 Styczeń 2019 Najwięcej tego typu lornetek (Lornetka w układzie Galileusza) produkowano we Francji. Do PWS używana wojskowo, po niej również (ale już jako zakup prywatny). Powiększenie od 3 do 8x, obiektywy od 25 do 40mm, choć pewnie bywały i mniejsze, i większe sztuki.Fajny stan zachowania oklein.
Atrap Napisano 11 Styczeń 2019 Autor Napisano 11 Styczeń 2019 Dziękuję za informację. Rzuciłeś trochę światła" na tę lornetkę.
Atrap Napisano 11 Styczeń 2019 Autor Napisano 11 Styczeń 2019 Może jednak ktoś będzie wiedział co oznaczają skróty znajdujące się na lornetce. Wiem, że dużo tego było i może być ciężko. W necie nic nie znalazłem. Ale może po prostu słabo szukałem. :)
Pytanie
Atrap
Dobry wieczór. Proszę o pomoc w identyfikacji lornetki ze zdjęcia. Rosyjska? Pruska? Może ktoś wie jaki producent? Jakie parametry?
Z góry dziękuję.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.