portisculus Napisano 5 Grudzień 2018 Autor Napisano 5 Grudzień 2018 Witam, jestem nowy w temacie i bardzo proszę o pomoc. Mam dwa pytania związane z bagnetem, który nabyłem:1. Czy jest to Austro-Węgierski Mannlicher z 1890r? (podobno produkowany dla Rumunii - tak sądził sprzedawca)2. Co oznacza napis 1200 AJ ?z góry dziękuję za odpowiedź :)
01dalton Napisano 11 Grudzień 2018 Napisano 11 Grudzień 2018 To jest wzór 1893 , a 1200AJ numer bagnetu
portisculus Napisano 5 Grudzień 2018 Autor Napisano 5 Grudzień 2018 Witam, jestem nowy w temacie i bardzo proszę o pomoc. Mam dwa pytania związane z bagnetem, który nabyłem:1. Czy jest to Austro-Węgierski Mannlicher z 1890r? (podobno produkowany dla Rumunii - tak sądził sprzedawca)2. Co oznacza napis 1200 AJ ?z góry dziękuję za odpowiedź :)
Pytanie
portisculus
Witam, jestem nowy w temacie i bardzo proszę o pomoc. Mam dwa pytania związane z bagnetem, który nabyłem:
1. Czy jest to Austro-Węgierski Mannlicher z 1890r? (podobno produkowany dla Rumunii - tak sądził sprzedawca)
2. Co oznacza napis 1200 AJ ?
z góry dziękuję za odpowiedź :)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.