leonard17 Napisano 2 Październik 2018 Autor Napisano 2 Październik 2018 Jak w tytule średnica 19mm, znajdka z wody na głębokości ok.1,5m (jezioro), dziwnie się świeci być może pozłacane, nic mi nie przychodzi do głowy, w tyle taki mały lutowany trzpień.
leonard17 Napisano 3 Październik 2018 Autor Napisano 3 Październik 2018 Albo z lodu strzelali przez przerębel do szczupaków bo wtedy takie były jak U-Boty.
leonard17 Napisano 2 Październik 2018 Autor Napisano 2 Październik 2018 Jak w tytule średnica 19mm, znajdka z wody na głębokości ok.1,5m (jezioro), dziwnie się świeci być może pozłacane, nic mi nie przychodzi do głowy, w tyle taki mały lutowany trzpień.
kolczyk96 Napisano 2 Październik 2018 Napisano 2 Październik 2018 Wydaje mi się ,że jest to denko / dupka od łuski myśliwskiej 16 systemu Lefaucheux.Pozdrawiam!Marek.
leonard17 Napisano 2 Październik 2018 Autor Napisano 2 Październik 2018 Ciekawe, kilka dupek tego systemu już znalazłem ale były to o wiele mniejsze średnicą dupki rewolwerowe, czy ten system był stosowany w amunicji myśliwskiej a co za tym idzie większych kalibrów to muszę poczytać, dzięki za cenną podpowiedz.
Ave Danzig Napisano 2 Październik 2018 Napisano 2 Październik 2018 Tu znajdziesz sygnatury:http://www.municion.org/lefaucheux/16Gauge.htm
leonard17 Napisano 2 Październik 2018 Autor Napisano 2 Październik 2018 Dziękuję Ave, mój też tam widnieje, prod. Belgijska, ciekawy fancik zawsze coś innego niż 5 groszy, skąd wziął się we wodzie tak głęboko? ciekawe...
Pytanie
leonard17
Jak w tytule średnica 19mm, znajdka z wody na głębokości ok.1,5m (jezioro), dziwnie się świeci być może pozłacane, nic mi nie przychodzi do głowy, w tyle taki mały lutowany trzpień.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.