wieslaw68 Napisano 19 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Witam,mam pytanie gdzie zgłosić grób nieznanego żołnierza z terenu kuj-pom powiat sępoleński.Chcę nadmienić że jak istniała szkoła podstawowa to się tym grobem opiekowano ale ponad 20 lat temu ją zlikwidowano i grób popadł w ruinę.Ostatnio byłem odwiedzić to miejsce i aż mnie przeraził stan tego miejsca,na pewno ten człowiek nie zasłużył na taki los i powinien leżeć na cmentarzu a nie w przydrożnym rowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2018 Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa, no chyba, że to Niemiec ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw68 Napisano 19 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2018 Share Napisano 19 Wrzesień 2018 A pewien jesteś? Zaglądałeś pod ziemię? Nie takie cuda widziałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 26 Wrzesień 2018 Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Wklej fotkę tego grobu. Warto poczytać: http://www.rp.pl/Zadania/303069995-Minister-moze-przyznac-dotacje-na-opieke-nad-grobami-wojennymi.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:11 27-09-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw68 Napisano 29 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Kiedyś był zbudowany tylko z czterech desek i był w około wygrabiony i zawsze na 1 Listopada miejscowa szkoła zapalała tam znicz,teraz te miejsce zniknęło tak samo jak szkoła. tym miejscu znalazłem tylko stary znicz i przerośniętą trawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 1 Październik 2018 Share Napisano 1 Październik 2018 Zadzwoń do gminy. Jest tam pracownik zajmujący się miejscami pamięci. Wypytaj czy jest on w ewidencji. Jak jest to zrób fotki, określ dokładną lokalizację grobu, opisz jego stan zachowania i prześlij takie pismo do Urzędu gminy. Taki sam mail wyślij do Urzędu Wojewódzkiego z powiadomieniem obu stron o Twoim piśmie. Tak samo zrób jak nie jest w ewidencji grobów wojennych. Możesz i powinieneś napisać też, że wcześniej dbano i pamiętano o poległym żołnierzu. Jak chcesz to napisz do mnie na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.