Skocz do zawartości

Moneta krzyzacka

sojerss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam proszę o identyfikacje monety. Moneta jest z brazu lub miedzi. Nie wiem czy original czy kopia. Znaleziona na gruzowisku. Pozdrawiam i dziekuje.

Napisano
takie monetki w podobnym stanie można wybić na straganie w Malborku jako pamiątka lecz nie znam się na tyle by po zdjęciach ocenić czy to oryginał czy kopia
Napisano
mkduch masz taką samą? Pochwal się. Stempel i krążek wyglądają na starannie wykonane jak na monetę bitą za 5 zł w muzeum. Mam kilka takich ale są z aluminium i wygląd ich pozostawia dużo do życzenia.
Napisano
Możliwe że to kopia, chodź została znaleziona przypadkowo. Moneta znaleziona w woj. wielkopolskim niedaleko m. łekno. Jak czytam monnety krzyżackie były bite w srebrze. moje pytanie czy Zakon krzyżacki bił monety w miedzi ??nie umie odszukać takiej inf.
Napisano
nie no nad czym ta dyskusja? żeton przypominający kwartnika Winrycha von Kniprode tu oryginał proszę porównać http://wcn.pl/archive/137612?q=zakon+winrych&page=2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie