hess Napisano 27 Sierpień 2018 Autor Napisano 27 Sierpień 2018 Witam wszystkichWczoraj trafiłem taki werbel w starej stodole nie mogę znaleźć żadnych sygnatur(bić) czy to będzie oryginalny werbel HJ czy Wehrmachtu? Z góry dziękuję za POMOC
Weteran-39 Napisano 27 Sierpień 2018 Napisano 27 Sierpień 2018 Również werbliści orkiestry SS-Standarte ''Deutschland''używali takich bębenków.
Luftlander Napisano 27 Sierpień 2018 Napisano 27 Sierpień 2018 Ładownice do Mausera też były używane przez SS ale bez sygnatur to są tylko ładownice do Mausera.
hess Napisano 27 Sierpień 2018 Autor Napisano 27 Sierpień 2018 Czyli wszystkie formacje w III Rzeszy używały tych werbli ;) Hitlerjugend,RAD,Wehrmacht,Luftwaffe,SS,SA i członkowie NSDAP :)
hess Napisano 27 Sierpień 2018 Autor Napisano 27 Sierpień 2018 Haki (zawieszki) do werbli się różniły ;) Najpopularniejszy i używany przez Hitlerjugend to tak zwany pruski"
Pytanie
hess
Witam wszystkich
Wczoraj trafiłem taki werbel w starej stodole nie mogę znaleźć żadnych sygnatur(bić) czy to będzie oryginalny werbel HJ czy Wehrmachtu?
Z góry dziękuję za POMOC
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.