Skocz do zawartości

Mru mruczy...............,.,_

Gość Ala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://info.onet.pl/898231,16,item.html

ps.
fajnie. podziwiam chlopakow. gratulacje serdeczne.
Napisano
co można napisać, ..............!!! bo inaczej będzie wycięte...
tych kretynów wszędzie pełno, nic poszanowania dla historii, byle tylko po trupach do celu...
pozdr
Szefo
Napisano
Pewnie odkryty odcinek pozbawiony jest graffiti i ma na ścianach oryginalne napisy niemieckie...
Napisano
Tych w dupe kopanych wieśniaków co rozkradli te instalacje i wyrwali co tylko się dało, należałoby powieśić za ja.., trzeba było zastawić jakieś sidła na to bydło, nieznoszę tego robactwa eksterminować tą zarazę.
Napisano
Na usta cisnie sie tylko jedno brzydkie slowo : KU........................A.
Szkoda ze tego jakos nie zabezpieczyli, a z drugiej strony wstawili by karaty to nie weszli bysmy tam i my.
Napisano
Taka sytuacja jest dzięki naszemu kochanemu hehe rządowi
który tylko mysli o swojej kasie i pierdołał albo na wymyslaniu idiotycznych ustaw pozbawionych sensu.
Powinni się zająć ochroną takich miejsc jak MRU i nietylko a nie walczyć z tymi co chcą zachować te dobra dla potomnych.

Gratulacje dla PERKUNA za dobrą robote.
Napisano
Nie wiem czym wy sie podniecacie. Jak nie mieli pomysłu/mozliwości/wyobraźni na zabezpieczenie tej budowli, to po co ruszali? Żeby zaspokoic swoją ciekawość?
Rozumiem, że intencje mieli OK, ale wykonanie:do dupy!
Rozumiem też, ze zabezpieczenie tego typu obiektu(żeby każdy był zadowolony)graniczy z cudem.
Za jakiś czas pojawią sie tam graficiarze i zrobia burdel.
Napisano
Witam,
Ja z innej manki skomentuje.
Zastanawia mnie fakt ukrywania pewnych faktow i zdarzen przez tzw. wladze".

Hipoteza,ze ktos towar juz wywiozl... he juz to gdzies slyszalem... wywiozl, a potem zamurowal dojscie i nikt nic nie wie. MInelo 50 lat i sladow brak. A nad kominkiem w domu u bylego komisarza ladny obraz. Kupil podobno na Kole...

Czy nie za duzo takich historii. A potem sie okazuje, ze wszyscy na akcjach sie dorobili fortun. Wladza demoralizuje. Czy to Rosjanie, czy Polacy.
Ale co ja chcialem powiedziec?
Aha no tak. '
Ze nie mozna sie dawac wladzy i trzeba kontynuowac romantyczne poszukiwania. Nie wszyscy chca tylko kasy. Rozwiazanie zagadki tez kilku osobom przynosi satysfakcje i poszerza nasza wiedze, rowniez historyczna.

Napisano
złomiarzom za to co zrobili połamałbym ręce i prawe kolana. z drugiej strony chylę czoła przed szybkością ich działania!
ech! gdyby ta banda kretynów z Wiejskiej miała choć połowę szybkości i precyzji w wykonywaniu swoich obowiązków co ci złomiarze. PANOWIE POSŁOWIE I S-KA! BIERZCIE PRZYKŁAD!
ps
PERKUN dobra robota! gratuluję
Napisano
WITAM!
Przy chwili czsu postarm sie umieścić zdjęcia.

Pozdrawiam
PERKUN
Napisano
Dobra robota ale brak zabezpieczenia obiektu i całą winą za rozkradzenie tego tunelu należy obaczyć Perkuna. Niestety ale jeżeli w naszym kraju sie coś wystawia na rozkradzenie to trzeba brać za to odpowiedzialność a teraz wszyscy tylko biadolą a nikt wcześniej nie pomyślał o zabezpieczeniu.

pozdrawiam
d007
Napisano
Gratuluję wspanaiłej rroboty!!!A tych wsiórów szkoda ze ten prąd dnie popieścił(szkoda ze go nie było w przewodach).Jeszcze raz gratuluję!!!!

pzdr

Sanshin
Napisano
Po pierwsze pozdro dla Perkuna , kawał dobrej roboty ,
a co do pomysły krat to .....hehehe.....kto by pakował kase na wstawianie krat skoro, w max 2 tyg przyjdą bunkrowcy i po prostu krata padnie jak skisłe jabłko.
Dla przykładu,ile stałe kraty na GDR-rze? też 2 tygodnie?
jedyna krata która jeszcze CHYBA stoi jest na wieździe w wysokiej i tylko dlatego ze nikomu nie chce sie jej rozwalać bo akurat tam za często wstawiają nowe. No i przy okazji trzeba mieć na względzie uszkodzenia obiektu powstale na skutek przesadzenia w sile ladunków użytych do powalanie krat.
Przy tej okazji pozdrawiam PKWK i OWB ;)
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam.Ponieważ od dłuższego czasu nie było kolejnych wiadomości na temat przekopanego zawału przy Pz.T 2 na Pętli Boryszynskiej", a tym bardziej zdjęć,chcąc zaspokoić swoją ciekawość osobiście odwiedziłem to miejsce.Trochę o tym co zobaczyłem za zawałem.Jest tam korytarz długości ok 200m oraz 5 krótkich korytarzyków, z których dwa są zakończone komorami amunicyjnymi( Mu.St.11 i Mu.St.10).Niewiele więc pomylili się na rysunku ze str56 Panowie Miniewicz i Perzyk w swojej książce o MRU.

Niestety i tu pojawiają się już napisy w stylu Tu byłem - Tony Halik", a co gorsza zniszczono resztki unikalnej instalacji elektrycznej.Aby pozyskac oryginalne niemieckie żarówki ktoś poodcinał drucianeosłony kloszy,a same klosze porozbijał.Szkoda, że w całości mogli zobaczyć tą instalację tylko nieliczni.
Na podłodze obu komór znajdują się resztki spróchniałych desek, a pod ścianami komory Mu.St.10 -za przeproszeniem Szanownych Forumowiczów - ogromne ilości odchodów jakiegoś zwierzęcia (na pewno nie nietoperzy).Czyżby razem z depozytem zawalono w korytarzach kota lub psa??
A teraz kilka zdjęć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie