Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 http://info.onet.pl/898231,16,item.htmlps.fajnie. podziwiam chlopakow. gratulacje serdeczne.
Szefo Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 co można napisać, ..............!!! bo inaczej będzie wycięte...tych kretynów wszędzie pełno, nic poszanowania dla historii, byle tylko po trupach do celu...pozdrSzefo
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Pewnie odkryty odcinek pozbawiony jest graffiti i ma na ścianach oryginalne napisy niemieckie...
Gross Born Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Tych w dupe kopanych wieśniaków co rozkradli te instalacje i wyrwali co tylko się dało, należałoby powieśić za ja.., trzeba było zastawić jakieś sidła na to bydło, nieznoszę tego robactwa eksterminować tą zarazę.
fjk Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Na usta cisnie sie tylko jedno brzydkie slowo : KU........................A. Szkoda ze tego jakos nie zabezpieczyli, a z drugiej strony wstawili by karaty to nie weszli bysmy tam i my.
Gewer Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Taka sytuacja jest dzięki naszemu kochanemu hehe rządowiktóry tylko mysli o swojej kasie i pierdołał albo na wymyslaniu idiotycznych ustaw pozbawionych sensu.Powinni się zająć ochroną takich miejsc jak MRU i nietylko a nie walczyć z tymi co chcą zachować te dobra dla potomnych.Gratulacje dla PERKUNA za dobrą robote.
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Nie wiem czym wy sie podniecacie. Jak nie mieli pomysłu/mozliwości/wyobraźni na zabezpieczenie tej budowli, to po co ruszali? Żeby zaspokoic swoją ciekawość?Rozumiem, że intencje mieli OK, ale wykonanie:do dupy!Rozumiem też, ze zabezpieczenie tego typu obiektu(żeby każdy był zadowolony)graniczy z cudem.Za jakiś czas pojawią sie tam graficiarze i zrobia burdel.
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Witam,Ja z innej manki skomentuje.Zastanawia mnie fakt ukrywania pewnych faktow i zdarzen przez tzw. wladze". Hipoteza,ze ktos towar juz wywiozl... he juz to gdzies slyszalem... wywiozl, a potem zamurowal dojscie i nikt nic nie wie. MInelo 50 lat i sladow brak. A nad kominkiem w domu u bylego komisarza ladny obraz. Kupil podobno na Kole...Czy nie za duzo takich historii. A potem sie okazuje, ze wszyscy na akcjach sie dorobili fortun. Wladza demoralizuje. Czy to Rosjanie, czy Polacy. Ale co ja chcialem powiedziec?Aha no tak. 'Ze nie mozna sie dawac wladzy i trzeba kontynuowac romantyczne poszukiwania. Nie wszyscy chca tylko kasy. Rozwiazanie zagadki tez kilku osobom przynosi satysfakcje i poszerza nasza wiedze, rowniez historyczna.
Grzebiuszka Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Witam ,a może Pan Perkun zdążył zrobić jakieś zdjęcia tego wyposażenia i mógłby je nam zaprezentować??Krzysiek MRUwka-Grzebiuszka"
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 złomiarzom za to co zrobili połamałbym ręce i prawe kolana. z drugiej strony chylę czoła przed szybkością ich działania! ech! gdyby ta banda kretynów z Wiejskiej miała choć połowę szybkości i precyzji w wykonywaniu swoich obowiązków co ci złomiarze. PANOWIE POSŁOWIE I S-KA! BIERZCIE PRZYKŁAD!ps PERKUN dobra robota! gratuluję
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 WITAM!Przy chwili czsu postarm sie umieścić zdjęcia.PozdrawiamPERKUN
jacenty2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Ponieważ nic już tam nie ma to dobrze będzie zobaczyć chociaż zdjęcia! A cha pozdrowienia od kierownika punktu skupu złomu. J.
d007 Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 Dobra robota ale brak zabezpieczenia obiektu i całą winą za rozkradzenie tego tunelu należy obaczyć Perkuna. Niestety ale jeżeli w naszym kraju sie coś wystawia na rozkradzenie to trzeba brać za to odpowiedzialność a teraz wszyscy tylko biadolą a nikt wcześniej nie pomyślał o zabezpieczeniu. pozdrawiamd007
sanshin Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 Gratuluję wspanaiłej rroboty!!!A tych wsiórów szkoda ze ten prąd dnie popieścił(szkoda ze go nie było w przewodach).Jeszcze raz gratuluję!!!!pzdrSanshin
Gość Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Po pierwsze pozdro dla Perkuna , kawał dobrej roboty , a co do pomysły krat to .....hehehe.....kto by pakował kase na wstawianie krat skoro, w max 2 tyg przyjdą bunkrowcy i po prostu krata padnie jak skisłe jabłko. Dla przykładu,ile stałe kraty na GDR-rze? też 2 tygodnie? jedyna krata która jeszcze CHYBA stoi jest na wieździe w wysokiej i tylko dlatego ze nikomu nie chce sie jej rozwalać bo akurat tam za często wstawiają nowe. No i przy okazji trzeba mieć na względzie uszkodzenia obiektu powstale na skutek przesadzenia w sile ladunków użytych do powalanie krat. Przy tej okazji pozdrawiam PKWK i OWB ;)
Grzebiuszka Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Witam.Ponieważ od dłuższego czasu nie było kolejnych wiadomości na temat przekopanego zawału przy Pz.T 2 na Pętli Boryszynskiej", a tym bardziej zdjęć,chcąc zaspokoić swoją ciekawość osobiście odwiedziłem to miejsce.Trochę o tym co zobaczyłem za zawałem.Jest tam korytarz długości ok 200m oraz 5 krótkich korytarzyków, z których dwa są zakończone komorami amunicyjnymi( Mu.St.11 i Mu.St.10).Niewiele więc pomylili się na rysunku ze str56 Panowie Miniewicz i Perzyk w swojej książce o MRU.Niestety i tu pojawiają się już napisy w stylu Tu byłem - Tony Halik", a co gorsza zniszczono resztki unikalnej instalacji elektrycznej.Aby pozyskac oryginalne niemieckie żarówki ktoś poodcinał drucianeosłony kloszy,a same klosze porozbijał.Szkoda, że w całości mogli zobaczyć tą instalację tylko nieliczni.Na podłodze obu komór znajdują się resztki spróchniałych desek, a pod ścianami komory Mu.St.10 -za przeproszeniem Szanownych Forumowiczów - ogromne ilości odchodów jakiegoś zwierzęcia (na pewno nie nietoperzy).Czyżby razem z depozytem zawalono w korytarzach kota lub psa??A teraz kilka zdjęć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.