Ecrtug Napisano 18 Kwiecień 2018 Autor Napisano 18 Kwiecień 2018 Pomógłby mi ktoś, dowiedzieć się w jakiej jednostce WP służył pradziadek.
Ecrtug Napisano 22 Kwiecień 2018 Autor Napisano 22 Kwiecień 2018 Czy można sprawdzić informacje o żołnierzach w jakimś rejestrze internetowym? Jak dotąd przeszukałem kilka stron i nic nie znalazlem
Ecrtug Napisano 18 Kwiecień 2018 Autor Napisano 18 Kwiecień 2018 Pomógłby mi ktoś, dowiedzieć się w jakiej jednostce WP służył pradziadek.
Edmundo Napisano 19 Kwiecień 2018 Napisano 19 Kwiecień 2018 Na podstawie tejże fotografii nie da się niestety ustalić w jakiej konkretnie jednostce służył twój pradziadek, nie widać także proporczyków kawaleryjskich na patkach na kołnierzu co świadczyłoby że istotnie był ułanem. Jedyne co można wywnioskować to to że fotografia wykonana została przed 1930 r. i to że pradziadek był kapralem a tu można tylko domniemywać iż foto wykonano pod koniec jego służby wojskowej lub w trakcie ćwiczeń rezerwy, ewentualnie pradziadek pozostał w służbie nadterminowej.
Pytanie
Ecrtug
Pomógłby mi ktoś, dowiedzieć się w jakiej jednostce WP służył pradziadek.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.