Hansdekawka Napisano 18 Listopad 2017 Autor Napisano 18 Listopad 2017 Witam Grono Szanowne,posiadam dwie żeliwne , emaliowane popielniczki w kształcie pagonów, jeśli to w ogóle są popielniczki.Ciekaw jestem ich pochodzenia.
Hansdekawka Napisano 18 Listopad 2017 Autor Napisano 18 Listopad 2017 Witam Grono Szanowne,posiadam dwie żeliwne , emaliowane popielniczki w kształcie pagonów, jeśli to w ogóle są popielniczki.Ciekaw jestem ich pochodzenia.
Hansdekawka Napisano 18 Listopad 2017 Autor Napisano 18 Listopad 2017 Druga jest biała, kształt, materiał i wymiary oraz sygnowanie tak jak pierwsza.
abcd Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Jeżeli już to podstawka pod cygaro,może forma pamiątki z wojska ,pagon wygląda na pruski.
abcd Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Może Infanterie-Regiment von Courbière (2. Posensches) Nr. 19
abcd Napisano 8 Sierpień 2018 Napisano 8 Sierpień 2018 Co do białego pagonu nie mam pojęcia,wygląda jak półfabrykat nie pokryty kolorową emalią.
Pytanie
Hansdekawka
Witam Grono Szanowne,
posiadam dwie żeliwne , emaliowane popielniczki w kształcie pagonów, jeśli to w ogóle są popielniczki.
Ciekaw jestem ich pochodzenia.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.