finucha Napisano 11 Listopad 2017 Autor Napisano 11 Listopad 2017 Witamco oznacza skrót bity wewnatrz w rogatywce z lat 50 W.K.W LUBLINdziex za info
finucha Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 czarne .obok widoczne zatarte czarne kolo pieczeci
Edmundo Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 Rogatywka polowa istotnie z lat pięćdziesiątych bodajże wz. 52 (pisząc poprzedni post pomyślałem błędnie że chodzi" o rogatywkę do munduru wyjściowego). Co do skrótu WKW to pierwsze skojarzenie to Wojskowa Komenda Wojewódzka czyli ówczesny odpowiednik późniejszego Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego. WKW z podległymi Wojskowymi Komendami Rejonowymi dla poszczególnych województw utworzono właśnie w 1952 r. Ale to tylko moje luźne skojarzenie a być możliwe ze jest to skrót od producenta czyli W- Wytwórnia (Wyroby), K- Konfekcji czy też Krawiectwa, W- Wojskowego itp.
finucha Napisano 11 Listopad 2017 Autor Napisano 11 Listopad 2017 Witamco oznacza skrót bity wewnatrz w rogatywce z lat 50 W.K.W LUBLINdziex za info
Edmundo Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 Czy możesz dodać fotografie tejże rogatywki, nie za bardzo pasują mi tu lata pięćdziesiąte ale może foto dużo pomoże.
Pytanie
finucha
co oznacza skrót bity wewnatrz w rogatywce z lat 50
W.K.W LUBLIN
dziex za info
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.