tkasprowicz Napisano 10 Listopad 2017 Autor Share Napisano 10 Listopad 2017 Witam, czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tej pieczęci. Może do kogo należała, jakie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkasprowicz Napisano 10 Listopad 2017 Autor Share Napisano 10 Listopad 2017 Drugie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Listopad 2017 Share Napisano 10 Listopad 2017 Po pierwsze nigdy nie leżała w ziemi, więc patyna jest sztuczna i pieczęć stara nie jest, albo leżała w suchej szufladzie przez 200lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkasprowicz Napisano 10 Listopad 2017 Autor Share Napisano 10 Listopad 2017 Właśnie że leżała w ziemi. W białym piasku niedaleko rzeki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Listopad 2017 Share Napisano 10 Listopad 2017 Komu takie rzeczy na forum gdzie część ludzi była przynajmniej raz w terenie. Ja u siebie w lasach mam najmniej żyzne gleby we wszechświecie i jakoś te twoje iałe piaski" na mnie nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkasprowicz Napisano 10 Listopad 2017 Autor Share Napisano 10 Listopad 2017 Ale jeżeli nie chcesz to nie musisz wierzyć. Po co miałbym kłamać skoro chce się czegoś o niej dowiedzieć. Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz że piach nie został jeszcze nawet z niej wytarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 10 Listopad 2017 Share Napisano 10 Listopad 2017 Ślepowron ? karpik, nie rób dymu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkasprowicz Napisano 11 Listopad 2017 Autor Share Napisano 11 Listopad 2017 A czy ta pieczęć jest coś warta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 11 Listopad 2017 Share Napisano 11 Listopad 2017 Około milion :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Listopad 2017 Share Napisano 11 Listopad 2017 tkasprowicz (15 / 8) 2017-11-10 20:23:25 Po co miałbym kłamać"No widzisz sqr- próbę ożenienia tego falsa na forum wyczułem wzorowo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 11 Listopad 2017 Share Napisano 11 Listopad 2017 ... no, ciekawe kto złożył już ofertę ?? Hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkasprowicz Napisano 12 Listopad 2017 Autor Share Napisano 12 Listopad 2017 Heh, nikt nie złożył oferty. A nawet jak złoży to nie jest na sprzedaż. Po czym wnioskujesz że to fałszywka? Została znaleziona niedaleko miejsca gdzie niegdyś był jakiś folwark. Obok niej znalazłem 2 x 1 grosz z 1824r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.