opania001 Napisano 30 Październik 2017 Autor Napisano 30 Październik 2017 Witam, proszę o identyfikację - jakiego rodzaju wojsk jest ten mundur ( moją uwagę zwróciły patki ) . Przepraszam za słabą jakość robione telefonem.
opania001 Napisano 31 Październik 2017 Autor Napisano 31 Październik 2017 Witam, w tej chwili dysponuję tylko takim zdjęciem. Delikatnie je powiększyłem aby było widać patki. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc przy identyfikacji..Dodam tylko że jest to zdjęcie brata mojej babci który zginął w obronie Bełchatowa we wrześniu 1939roku.
opania001 Napisano 31 Październik 2017 Autor Napisano 31 Październik 2017 Odnalazłem na forum bardzo ciekawy post dotyczący tematu jak sądzę 84 Pułk Piechoty Strzelców Poleskich. Wklejone dodatkowo zdjęcie opisujące wzór patki. http://odkrywca.pl/84-pulk-piechoty-strzelcow-poleskich-,758632.html
opania001 Napisano 30 Październik 2017 Autor Napisano 30 Październik 2017 Witam, proszę o identyfikację - jakiego rodzaju wojsk jest ten mundur ( moją uwagę zwróciły patki ) . Przepraszam za słabą jakość robione telefonem.
Sedco Express Napisano 30 Październik 2017 Napisano 30 Październik 2017 Zdjęcie słabe, zrób lepsze to będzie można więcej powiedzieć.Odznaki od góry:- pierwsza ?- POS Państwowa Odznaka Sportowa- Państwowa Odznaka Strzelecka- na ramieniu : sznur strzelecki - dla strzelca bardzo dobrego z dwoma chwastami- ostatnia ?Na patkach kołnierza wężyki podoficera.Co w rogu - nieczytelne.
Pytanie
opania001
Witam, proszę o identyfikację - jakiego rodzaju wojsk jest ten mundur ( moją uwagę zwróciły patki ) . Przepraszam za słabą jakość robione telefonem.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.