Senemedar Napisano 26 Październik 2017 Autor Napisano 26 Październik 2017 Jak w tytule, proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Czy to aby nie część jakiegoś zamka karabinowego?
rev66 Napisano 26 Październik 2017 Napisano 26 Październik 2017 Jest to łopatka wirnika/kadłuba turbiny parowej.Pzdr
Senemedar Napisano 26 Październik 2017 Autor Napisano 26 Październik 2017 Ale numer! Identyko, mistrz :) Znalezione na moim podwórku tuż za bramką Produkcji niemieckiej jak sądzę bo wyszło z pod grubej warstwy ubitej ziemi. Pzdr.
rev66 Napisano 26 Październik 2017 Napisano 26 Październik 2017 Cieszę się, że mogłem pomóc... Co do produkcji to nie mam pojęcia. Ja spotykałem się z takimi łopatkami produkowanymi całkiem niedawno...ale może kształt nie zmienił się aż tak bardzo przez lata...
Czlowieksniegu Napisano 26 Październik 2017 Napisano 26 Październik 2017 Łopatki się przez ostatnie -dziesiąt lat nie zmieniły. Bo na dziś nic mądrzejszego nie wymyślą w turbinie.PS I przy okazji każdego większego remontu wirnika, spora część ląduje w skupie... one mają dokładność jak ze statku kosmicznego.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 20:07 26-10-2017
Pytanie
Senemedar
Jak w tytule, proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu. Czy to aby nie część jakiegoś zamka karabinowego?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.