pająk Napisano 19 Październik 2017 Autor Napisano 19 Październik 2017 Ktoś pomoże? Przypuszczalnie z lat 50. ale nie mam punktu zaczepienia, żeby go zidentyfikować. Z grubego płótna, wymiary 100x50 cm.
pająk Napisano 20 Październik 2017 Autor Napisano 20 Październik 2017 No właśnie, takie widziałem jak piszesz. Zastanawiałem się, czy PAN na pieczątce nie oznacza Polskiej Akademii Nauk. Worek wygrzebałem w szopie, należącej do człowieka, którego szwagier brał udział w ekspedycjach naukowych, m.in. na Spitsbergen w latach 50. Ale związek z PAN to jest raczej dywagacja niż konkretny trop. W strukturze PAN nie ma niczego ze skrótem KMWG, ale może 65 lat temu był jakiś taki dział czy instytut. Za dużo tych ale".
pająk Napisano 19 Październik 2017 Autor Napisano 19 Październik 2017 Ktoś pomoże? Przypuszczalnie z lat 50. ale nie mam punktu zaczepienia, żeby go zidentyfikować. Z grubego płótna, wymiary 100x50 cm.
pająk Napisano 19 Październik 2017 Autor Napisano 19 Październik 2017 Jedyny znak na nim to pieczątka: KMWG PAN Dz. V (lub VII) 67 A
Pytanie
pająk
Ktoś pomoże? Przypuszczalnie z lat 50. ale nie mam punktu zaczepienia, żeby go zidentyfikować. Z grubego płótna, wymiary 100x50 cm.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.