Witam, mam pytanie, czy wojsko niemieckie miało na wyposażeniu apteczki z tworzywa sztucznego? Mam apteczkę, wyglądającą na dość starą, jest to mniej więcej kwadratowa skrzynka wykonana chyba z włókna szklanego albo czegoś takiego, nie mierzyłem a nie mam jej pod ręką, ale na oko bok ze 40cm, czerwony krzyż na białym polu i jakieś napisy po niemiecku, bodajże 3 słowa, chwilowo nieczytelne, bo skrzynka zabrudzona,sama skrzynka zamykana na zasuwkę.
Czy kiedykolwiek było coś takiego na wyposażeniu wojska niemieckiego?
Jutro dodam zdjęcia, jak z grubsza ją obczyszczę, jeśli ktoś kojarzy coś takiego albo zna stronę, gdzie można pooglądać takie wyposażenie w różnych latach, będę zobowiązany :)
Pytanie
Luckey13
Mam apteczkę, wyglądającą na dość starą, jest to mniej więcej kwadratowa skrzynka wykonana chyba z włókna szklanego albo czegoś takiego, nie mierzyłem a nie mam jej pod ręką, ale na oko bok ze 40cm, czerwony krzyż na białym polu i jakieś napisy po niemiecku, bodajże 3 słowa, chwilowo nieczytelne, bo skrzynka zabrudzona,sama skrzynka zamykana na zasuwkę.
Czy kiedykolwiek było coś takiego na wyposażeniu wojska niemieckiego?
Jutro dodam zdjęcia, jak z grubsza ją obczyszczę, jeśli ktoś kojarzy coś takiego albo zna stronę, gdzie można pooglądać takie wyposażenie w różnych latach, będę zobowiązany :)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.