trzykorony Napisano 6 Wrzesień 2017 Autor Napisano 6 Wrzesień 2017 Witamproszę o pomoc co to za bagnet ? ma z 80 cm długości niema sygnatur Pozdrawiam
torba5 Napisano 7 Wrzesień 2017 Napisano 7 Wrzesień 2017 kolego nie, zbrocze jak pisałeś kompletnie nie to ilość nitów dość istotna ,nie wiem co oznacza że pięć nitów może być ,mietek ma rację bez reszty fot nie da rady ,a reszta to wróżenie
bert.F Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Witam,okładziny dorobione,w zwiąsku z tym nie sugerowałbym się liczbą nitów.Głowni to chyba najbliżej" do M 1860 (UK)
Van Pelt Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Spoko, spoko...:)Wiem, że ilość nitów jest istotna. Mi wyszło, że 4 jest jak 5. Cóż, się przeliczyłem :) Mea culpa.Wracając. To Enfield 1856. Tylko, że jak dla mnie to podpicowana wersja kopii. Stąd też brak jakichkolwiek bić, i fatalna jakość zdjęcia.A tu do kupienia, i więcej zdjęć, za jedyne 40$:http://www.sofmilitary.co.uk/british-pattern-1856-enfield-infantry-bayonet-product,12651
trzykorony Napisano 6 Wrzesień 2017 Autor Napisano 6 Wrzesień 2017 Witamproszę o pomoc co to za bagnet ? ma z 80 cm długości niema sygnatur Pozdrawiam
mietek Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 Daj fotki rekojesci. Bok, góra, tyl.Czy sa bicia? Zobacz tez na okuciach pochwy.Podaj srednice otworu na lufę.
torba5 Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 wygląda jak angol ,ale coś tych nitów za dużo
mietek Napisano 7 Wrzesień 2017 Napisano 7 Wrzesień 2017 Inne rzeczy tez nie pasuja, ale na tych fotkach to mozna tylko zgadywac co jest. Nie widac nawet sprezyny.Potrzebna tez fotka oczka, czy jest podniesione od rekojesci?
anemon Napisano 7 Wrzesień 2017 Napisano 7 Wrzesień 2017 Dał wam zdjęcie zdjęcia zapewne jakiejś aukcji.
Pytanie
trzykorony
Witam
proszę o pomoc co to za bagnet ? ma z 80 cm długości niema sygnatur
Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.