Joorkan Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Witam,jakie datowanie może mieć taki pierścionek. Wydaje mi się, że to srebro, ale nie jestem pewien. Śr. 2 cm
sqr Napisano 25 Wrzesień 2017 Napisano 25 Wrzesień 2017 jak nie oczyścisz (nie papierem ściernym!!) punc, to marne szanse żeby coś precyzyjnie określić.
Joorkan Napisano 25 Wrzesień 2017 Autor Napisano 25 Wrzesień 2017 Niestety on nie ma punc, z tyłu te kropki to są ślady od jakiegoś narzędzia którym to był przytrzymywane, przynajmniej tak mi się wydaje. Od którego wieku zaczęto stosować punce?
Joorkan Napisano 20 Wrzesień 2017 Autor Napisano 20 Wrzesień 2017 Dodaję zdjęcie po doczyszczeniu. Z przodu pokazał się wydrapany znak przypominający literę G". Ponownie proszę o datowanie.
Joorkan Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Witam,jakie datowanie może mieć taki pierścionek. Wydaje mi się, że to srebro, ale nie jestem pewien. Śr. 2 cm
Joorkan Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Tył: 2 kropki jakby od bić, ale nie da się nic rozczytać
Pytanie
Joorkan
Witam,
jakie datowanie może mieć taki pierścionek. Wydaje mi się, że to srebro, ale nie jestem pewien. Śr. 2 cm
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.