Hebda Napisano 15 Sierpień 2017 Autor Napisano 15 Sierpień 2017 Jak w tytule.Czy faktycznie coś z wyposażenia lotniska czy zwykła na piach?Albo jakaś trofiejna i zniemczona?Trafiona bez żadnego kontekstu.
bjar_1 Napisano 15 Sierpień 2017 Napisano 15 Sierpień 2017 Na jaki piach? Na taśmy nabojowe Gurt 17/81 do MG-17 i MG-81.
Hansdekawka Napisano 15 Sierpień 2017 Napisano 15 Sierpień 2017 Na piach, bo Hebda widział sand" w napisie,ale zapomniał o Ver" poprzedzającym ten sand".A Versand to wysyłka w języku Naszych Odwiecznych Przyjaciół.Kasten to skrzynia i całość złożenia daje skrzynię wysyłkową.A co w niej wysyłane było, to bjar_1 już wyjaśnił.
Hebda Napisano 15 Sierpień 2017 Autor Napisano 15 Sierpień 2017 Mój błąd:) Kiedyś w Breslau trafiłem ppoż i bez ver"Pierwsze skojarzenie błędne miałem w takim razieNa usprawiedliwienie-nie uczyłem się języka wroga tylko mowy puszkina:)Dziękuje za zidowanie:)Bjar,kiknij na fb
Pytanie
Hebda
Czy faktycznie coś z wyposażenia lotniska czy zwykła na piach?
Albo jakaś trofiejna i zniemczona?
Trafiona bez żadnego kontekstu.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.