PiotrekGod Napisano 7 Sierpień 2017 Autor Napisano 7 Sierpień 2017 Witam.Trafiłem na wasze forum, pchnięty bezradnościa jaka mnie ogarnia, mianowicie kilka dni temu podczas pływania ssuneła mi się obrączka ślubna, przeszukałem już chyba cały internet w poszukiwaniu osoby która byla by w stanie zanurkować z wykrywaczem i wyłowić moją zgubę, wiadomo obraczka jest przedmiotem sentymentalnym, i dla mnie jest to jeden z ważniejszych symboli ślubu, który w dodatku odbył się całkiem niedawno, co powoduje że strata jest jeszcze bardziej przygnębiająca.Jeśli ktoś był by w stanie podjąć się tego zadania prosił bym o kontakt w tym wątku, miejsce zgubienia jestem w stanie podać dość precyzyjnie, bedzie to promień 4-5 m.trudnością może być głębokość, jakieś 2,5-3,5m, niestety znajduje się w tym miejscu trochę glonów.Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi i ewentualnie jakąś pomoc w odnalezieniu mojej zguby.Oczywiście wszyskie koszty związane z poszukiwaniem pokrywam bez mrugnięcia okiem, najważniejsze żebym jeszcze mógł założyć kiedyś moją obrączkę na palcu.
ManyFace Napisano 7 Sierpień 2017 Napisano 7 Sierpień 2017 Gdybyś dodał, że w tym zbiorniku znajduje się niedawno odkryty wrak a przejrzystość wody jest duża to miałbyś szansę na pomoc. Chcę dać Ci do zrozumienia, że taka operacja to sporo zachodu i polegałaby na wykorzystaniu sprzętu za dziesiątki tysięcy po ta żeby odzyskać kilkaset... Nie wiem czy forum nurkowe nie byłoby lepszym miejscem dla tego postu... Powodzenia
DarekD Napisano 8 Sierpień 2017 Napisano 8 Sierpień 2017 Głęboko - ani w woderach ani w kąpielówkach nie dasz rady. Sprzęt na 3 metry to bym i zaryzykował ale tutaj to już faktycznie trzeba nurka. Chyba że spadła na płytszym..Daj ogłoszenie na fejsie, na zgubionaobrączka.pl , możesz się zarejestrować na poszukiwanieskarbów - tak jest dział poszukiwanie podwodne.. jak masz środki to są też osoby które odnajdywaniem zajmują się niejako zawodowo - stawek nie znam.
Cyrograf15 Napisano 8 Sierpień 2017 Napisano 8 Sierpień 2017 http://kraken.pl/index.php?dzial=firmaTu próbuj.
PiotrekGod Napisano 16 Sierpień 2017 Autor Napisano 16 Sierpień 2017 Witam.Sprawa załatwiona, znalazłem odpowiednią osobę do tego typu działań.Początkowo byłem sceptyczny, patrząc na miejsce w którym obrączka została zgubiona, dno strasznie zaglonione, niektóre glony od dna do powierzchni miały ponad 3m.Jednak nurek bardzo kompetentny, polecił zerwać glony, przyjechał i znalazł.Jeśli ktoś zgubi obrączkę, a trafi na to furum to tu jest link do nurka który mi pomógł.Polecam.http://www.nurkowanie-rzeszow.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.