Gienosław Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 Witam.Chciałbym się dowiedzieć co to za topór i z jakiego okresu może pochodzić.
Gienosław Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 Witam.Chciałbym się dowiedzieć co to za topór i z jakiego okresu może pochodzić.
Luftlander Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 A my chcielibyśmy się dowiedzieć jakie są wymiary tego topora. O zdjęciach nie wspomnę.
Gienosław Posted August 7, 2017 Author Posted August 7, 2017 I jeszcze jedno.Wymiary postaram się jak najszybciej podać,ponieważ nie mam aktualnie tego topora w domu.
fido Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Ciesiołka" ogólnie znaczy się siekiera ogólnie użyteczna w gospodarstwie .Robiona przez kowala na tzw (u nas)owijkę srodek szwajsowany.Obuszek przedni mocno zmęczony.XIX/początekXXw.Oczyść będzie widać szwajsowanie i kwadratowy znacznik.Ładny trzonek własnej roboty i na ścianę do chlewika". Obsadzenie powinno być przednie węższe niż tylne.
beny Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Podoba mi się, ma nietypową linię. Jak pisał kolega jakaś forma siekiery gospodarczej. Ja t nazywam uniwersalna" Kto wie, może żelazo włókniste..
Question
Gienosław
Witam.Chciałbym się dowiedzieć co to za topór i z jakiego okresu może pochodzić.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.