Skocz do zawartości
  • 0

Żyroskop Samolotowy

Ułan23

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich,dzisiaj natknąłem się na sprzedającego który miał coś co mnie zainteresowało mianowicie ten o to Żyroskop samolotowy.Zrobiłem parę fotek ponieważ ów pan nie miał pojęcia od jakiego typu samolotu jest.Oprócz tego żyroskopu miał też dwa radia od Spitfire i parę innych rzeczy....Więc wstępnie po tabliczce wiem jaki to model ale nie znalazłem w jakich typach samolotu był montowany.Jeżeli ktoś by wiedział coś na ten temat proszę śmiało pisać.Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,dzisiaj natknąłem się na sprzedającego który miał coś co mnie zainteresowało mianowicie ten o to Żyroskop samolotowy.Zrobiłem parę fotek ponieważ ów pan nie miał pojęcia od jakiego typu samolotu jest.Oprócz tego żyroskopu miał też dwa radia od Spitfire i parę innych rzeczy....Więc wstępnie po tabliczce wiem jaki to model ale nie znalazłem w jakich typach samolotu był montowany.Jeżeli ktoś by wiedział coś na ten temat proszę śmiało pisać.Pozdrawiam

Napisano
Celownik bombowy typ 0-3-24, wyprodukowany przez Sperry Gyroscope Company Inc Brooklyn, NY, Numer części 645997. Jak sama nazwa wskazuje stosowany w bombowcach ale w jakich tego nie znalazłem.
Napisano
Rozumiem,napisałem wcześniej że wiem co to za model ale nie wiem w czym był stosowany więc twoją odpowiedzią dalej stoimy w miejscu;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie