szutnik Napisano 7 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2017 Szukam dobrej snajperki do orzełka . Może jakiś szanowny Dziadek by mi coś polecił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Czerwiec 2017 Share Napisano 14 Czerwiec 2017 Niewiele da Ci ta snajperka. W tym modelu detektora wymiana sond na mniejsze skutkowała znacznym obniżeniem zasięgów. A sam detektor jest dość wolny w porównaniu z takimi sprzętami jak Fisher F7x czy XP Deus, więc na jakość identyfikacji w pobliżu żelaza niespecjalnie to wpływało.Lubię ten wykrywacz i uważam, że pod względem dyskryminacji i identyfikacji, to jeden z najlepszych wykrywaczy na świecie, natomiast zabawy w snajperkę na zaśmiecony teren są moim zdaniem bez sensu.Lepiej zostawić standardową sondę BM950, ustawić Recovery Speed jak najwyżej, zmniejszyć AC Sens oraz Preamp Gain i wykrywacz w miarę swoich możliwości, przy dobrym operatorze bez problemu wyciągnie sporo drobnicy z zaśmieconego terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 17 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Podziękował pięknie. Nic to ,że śmietniki " będą musiały poczekać. Liczyłem,że Blue Max 600 lub 800 trochę ułatwi życie. Do tej pory wystarczała mi ęczówka " a snajperka miała być rozwiązaniem tylko kilku obiecujących miejscówek , gdzie sprzęt mi głupieje. Spróbuje podkręcić RC - może pomoże. Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Czerwiec 2017 Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Tęczowe, to moim zdaniem jedne z najgorszych sond Whitesa. Były wyjątkowo kiepsko kompensowane. Pozwalały na ustawienie Preampa (przy AC SENS powyżej 70) max. na 6-7 i już były wariacje. Może są wyjątki. Najlepsze sondy do tych detektorów, to BM950 z szarą naklejką (sprzedawane z dedykacją do 5900/6000). Niejednokrotnie, bez dodatkowych zabiegów umożliwiały stabilną pracę na Preampie 15 przy czułości 78 - 80 i dyskryminacją od -40 do 95 VDI.Ja na swojej jeszcze podciągam VDI Sens bez uszczerbku na stabilności do 95. Na 99 detektor dopiero zaczyna trochę gadać.Mam dwie BM-ki 800. Nie polecam ich nikomu. Detektor na nich jest dość tępy. Paradoksalnie trudniej znaleźć z tą sondą denarka na zaśmieconym terenie niż z BM950 i odpowiednio stępionymi nastawami.Dodam też, że na śmietniki lepszy jest Spectrum z softem 1.1 niż 1.2. Ten pierwszy jakoś selektywniej wyszukuje drobnych monetek na trudnych miejscówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 17 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Nie wiem, nie znam się :) ale nie narzekam. Zazwyczaj , w miarę dobrym terenie chodzę z ACS ok. 76-78 i PG 6-10 . Na małe sreberka też nie narzekam - co ciekawe rekordy głębokości wychodzą mi na tych najmniejszych np. łezkach i denarkach jagiellońskich, co bywa upierdliwe , bo po ruszeniu ziemi często tracę sygnał , ale wtedy wiem ,że drobiazg zalega głęboko i warto kopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.