strateg ex post Napisano 4 Czerwiec 2017 Autor Napisano 4 Czerwiec 2017 Witam!Chciałbym wiedzeieć, czy Waszym zdaniem ma sens próba ustalenia właściciela zapalniczki o domniemanych inicjałach KW, skoro wiem gdzie znalazłem.Pozdrawiam!
strateg ex post Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Napisano 5 Czerwiec 2017 Szybki55 RuleZ. Zapalniczka firmy Karl Wieden na 100% bardzo podobne loga znalazłem. Serdecznie dziękuję! Nie wie, czy byłem na wątku identyfikacji człowieka (bo homo novus), ale zidentyfikowałeś zapalniczkę. Mam zatem pierwszy fant. Dziękuję za pomoc Wam wszystkim!
strateg ex post Napisano 8 Czerwiec 2017 Autor Napisano 8 Czerwiec 2017 Dno zapalniczki, odkręcane Katrl Wieden, dzięki za pocmoc Panowie!
strateg ex post Napisano 8 Czerwiec 2017 Autor Napisano 8 Czerwiec 2017 Wytłoczenie na korpusie. Cała zapalniczka miała z kapturem ok. 10 cm, fi 1,2 cm.
strateg ex post Napisano 8 Czerwiec 2017 Autor Napisano 8 Czerwiec 2017 Nieostre, ale widać brak krzesiwa.Dziękuję za instruktaż przesyłania zdjęć.Sam mam światło, więc 1 Gb mnie nie przeraża, a teraz wiem, że chwila pracy a inni mają lepiej. Przepraszam.Bardzo mi pomogliście! Dzięki!
strateg ex post Napisano 8 Czerwiec 2017 Autor Napisano 8 Czerwiec 2017 Poza wszystkiem. Miejsce znalezienia. Kaszuby, las graniczący z moim niejako polem. W zeszłym roku przypadkiem sprawdzając obszar na G.E. natrafiłem na zdjęcia pewnego Niemca dokumentujące stanowiska ogólnie ujmując radiolokacyjne. Jesienią ubiegłego roku grzybobiorąc byłem tam i widziałem prawie świerzńe wykopki nieraz rozległe i głębokie do 5o cm. W maju tego roku na AMATORSKIM 1 h rekonesansie zapalniczkę znalazłem. Lemiesz chyba i kamień magnetyczny. Wszystko na wierzchu.I żadnych nowych kopań.Podejrzewam, że albo mieli wyraźny cel, albo dobre łopaty i słabszy sprzęt.Pozdrawiam!
tyfus Napisano 6 Czerwiec 2017 Napisano 6 Czerwiec 2017 strateg... jest przyklejony wątek w tym dziale - wystarczy ogarnąć...http://odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783
strateg ex post Napisano 4 Czerwiec 2017 Autor Napisano 4 Czerwiec 2017 Witam!Chciałbym wiedzeieć, czy Waszym zdaniem ma sens próba ustalenia właściciela zapalniczki o domniemanych inicjałach KW, skoro wiem gdzie znalazłem.Pozdrawiam!
strateg ex post Napisano 10 Czerwiec 2017 Autor Napisano 10 Czerwiec 2017 Szybki właściwie zamknął temat wcześniej, ale chciałem załączyć zdjęcia w sposób prawidłowy. Tutorial pomógł w rozumieniu zagadnienia zamieszczania zdjęć.Wygraliśmy 3:1 - trzech pomagających 1 pytający.Dziękuję!
bjar_1 Napisano 5 Czerwiec 2017 Napisano 5 Czerwiec 2017 A jak niby? Chyba, że z trumny nieboszczykowi wyjąłeś, a był krzyż z tabliczką.
tyfus Napisano 9 Czerwiec 2017 Napisano 9 Czerwiec 2017 Firma niemiecka Karl Wieden stosowała sygnatury swoich wyrobów: KW, KAWEE, KAAWEEi istniała w latach: 1914–1950
Szybki55 Napisano 5 Czerwiec 2017 Napisano 5 Czerwiec 2017 Daj fotę zapalniczki, może to nie inicjały właściciela tylko nazwa producenta zapalniczki Karl Wieden Z Austrii
tyfus Napisano 5 Czerwiec 2017 Napisano 5 Czerwiec 2017 a ja dodam: nowy użytkownik.Cierpliwie czekamy na fotki, a jak nie chcemy czekać: kasztanimy a modziu wlepia batonki :)ktoś chce?
tyfus Napisano 11 Czerwiec 2017 Napisano 11 Czerwiec 2017 zgodnie z tym co znalazłem w sieci firma była niemiecka nie austriacka... tak mi się nasunęło po przeczytaniu.
Pytanie
strateg ex post
Chciałbym wiedzeieć, czy Waszym zdaniem ma sens próba ustalenia właściciela zapalniczki o domniemanych inicjałach KW, skoro wiem gdzie znalazłem.
Pozdrawiam!
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.