bibul Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Mam takie jednno pytanko czy to czsem nie jest jakiegoś rodzaju nieśmiertrlnik?? zrobiony z mosiadzu średnica jakieś 3,5 cm. Za wszelką pomoc dziekuje!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Napewno nie jest, ale nie wiem co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 czyl itak jak mowilem :)swoja droga duzo sie trtafia takich blaszek, z jakimis numerkami, literkami, i nie wiadomo co to tak wlasciwie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HARRY Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 witam.znajdywalem podobne na polach i tez nie wiem co to jest:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Tego typu znaki to oznaczenia wytwórców maszyn i urządzeń - najczęściej rolniczych - więc znajdywanych na polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Na Górnym Śląsku znajdowane takie blaszki to najczęściej marki" górnicze . Znajdowałem z różnych metali z samymi cyframi a czasami z literami i cyframi. Nie wiem gdzie Ty to znalazłeś ale jeżeli na Śląsku - to jest to możliwe.Natan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Najczęściej są to żetony folwarczne i inne, marki fabryczne i zakładowe a także zawieszki do kluczy z oznaczeniem numeru pokoju itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bibul
Mam takie jednno pytanko czy to czsem nie jest jakiegoś rodzaju nieśmiertrlnik?? zrobiony z mosiadzu średnica jakieś 3,5 cm. Za wszelką pomoc dziekuje!!!!!
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.