spartan200 Napisano 16 Maj 2017 Napisano 16 Maj 2017 Witam ,proszę o pomoc w identyfikacji orła ze zdjęć. Domyślam się że to pruski wzór, ale nie wiem jaki okres jaka formacja wojskowa ?
HU13ERT Napisano 16 Maj 2017 Napisano 16 Maj 2017 oj tam piechota...inne bronie z Korpusu Gwardii także.Czy mi się wydaje czy orzeł jest srebrzony? To by trochę zacieśniło krąg podejrzanych.Można się dowiedzieć z jakiego rejonu Polski?Pozdrawiam.Hubert
spartan200 Napisano 16 Maj 2017 Autor Napisano 16 Maj 2017 Poznań,znajomy znalazł w czasie remontu domu i podesłał mi zdjęcia. Musiałem je zmniejszyć przy wklejaniu ale na oryginałach faktycznie widać jakby resztki srebrzenia. Dopytam jeszcze o to znajomego.Ten orzeł to okres pierwszej wojny światowej ?Czy z Poznaniem mogła się łączyć jakaś Pruska jednostka Gwardii czy nie koniecznie ?Pozdr.
torba5 Napisano 16 Maj 2017 Napisano 16 Maj 2017 orzeł z pikelhauby Gwardii Pruskiej ,piechota ,wersja bez emalii dla szeregowych
Pytanie
spartan200
Witam ,proszę o pomoc w identyfikacji orła ze zdjęć. Domyślam się że to pruski wzór, ale nie wiem jaki okres jaka formacja wojskowa ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.