pawel_breslau Napisano 8 Maj 2017 Autor Napisano 8 Maj 2017 Witam. Dzisiaj na skupie złomu znalazłem taką płytę pancerną. Wymiary to około 120x120cm, grubość około 2cm. Może ktoś rozpozna w tym coś pancernego (mam taką nadzieję).
pawel_breslau Napisano 9 Maj 2017 Autor Napisano 9 Maj 2017 Dzięki matrix14xxx.Faktycznie, jak przyjrzeć się maszynom tego typu, to są w nich podobne zbiorniki. Karol_K, może i masz rację ale ja nie spotkałem się z takim blatem do krajzegi. Przeważnie mają wycięty otwór na tarczę w kształcie prostokąta a nie okrągły. Zresztą, taki gruby blat? To cholerstwo ma około 20mm. Masz może jakieś fotki potwierdzające Twoją teorię?Może ktoś ma jakieś inne pomysły?Pozdrawiam.Paweł
Karol_K Napisano 9 Maj 2017 Napisano 9 Maj 2017 Pomyliłem się delikatnie nie krajzegi tylko frezarki do drewna dolno wrzecionowej https://img2.sprzedajemy.pl/540x405_frezarka-dolnowrzecionowa-do-dre-32940712.jpg troszeczkę inna jest w detalach ta płyta ale ogólna idea jest jasna.
pawel_breslau Napisano 8 Maj 2017 Autor Napisano 8 Maj 2017 Witam. Dzisiaj na skupie złomu znalazłem taką płytę pancerną. Wymiary to około 120x120cm, grubość około 2cm. Może ktoś rozpozna w tym coś pancernego (mam taką nadzieję).
pawel_breslau Napisano 8 Maj 2017 Autor Napisano 8 Maj 2017 Był także taki zbiornik paliwa. Kolor zielony pozwala sugerować na pochodzenie wojskowe, pewnie bardziej powojenny. Ktoś coś na jego temat?
pawel_breslau Napisano 8 Maj 2017 Autor Napisano 8 Maj 2017 I kolejna fota zbiornika. Czekam na jakieś info w sprawie tych przedmiotów. Podziękował i pozdrawiam.Paweł
pawel_breslau Napisano 9 Maj 2017 Autor Napisano 9 Maj 2017 Faktycznie Karol. Teraz widzę podobieństwo. To będzie chyba to. Podziękował za linka i za rozwiązanie zagadki. Troszkę jestem zawiedziony ale cóż. Wcześniej na złomie wychodziły gąski to t34,Panzerkampfwagen II i stalińca. Więc myślałem, że może i to od jakiejś pancerki pochodzi.Trza szukać innych rzeczy.Pozdrawiam.Paweł
matrix14xxx Napisano 8 Maj 2017 Napisano 8 Maj 2017 Zbiornik wygląda na produkt NRD.Pompy i agregaty miały podobne.IFA czy Multicar miały podobne.
pawel_breslau Napisano 11 Maj 2017 Autor Napisano 11 Maj 2017 Tak, piękne miasto Breslau. Tak mocno zniszczone w czasie ostatniej wojny a nawet po niej , już przez władze komunistyczne. Jednak gdyby nie te ostatnie działania wojenne dzisiaj nie mielibyśmy co odkrywać z tamtego okresu. A swoją drogą-ludzie przynoszą na skupy złomów przeróżne rzeczy :-) Pozdrawiam.Paweł
Karol_K Napisano 9 Maj 2017 Napisano 9 Maj 2017 Jak widzę po nicku jesteś z Breslau, ostatnio były na szrocie 2 kółka od Sdkfz, trochę lipa bo przegapiłem je... teraz to nie te czasy trochę żeby u nas coś wyrwać dobrego.
Karol_K Napisano 11 Maj 2017 Napisano 11 Maj 2017 Przeróżne przeróżne, pamiętam kiedyś z dobre 15lat temu z budowy jakiejś drogi archeolodzy sprzętu dla całej kompani przywieźli, a babka ze skupu sprzedawała później po 2,5kg :D
Pytanie
pawel_breslau
Witam. Dzisiaj na skupie złomu znalazłem taką płytę pancerną. Wymiary to około 120x120cm, grubość około 2cm. Może ktoś rozpozna w tym coś pancernego (mam taką nadzieję).
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.