Skocz do zawartości

Minelab SE wzbudza się.. przy większych kamieniach...dlaczego?

hawk21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Jak w temacie. Kto pomoże mi ten problem rozwiązać? Wzbudza się mój wykrywacz przy każdym niemalże kamieniu wielkości pieści i więcej..Zmiana czułości nie pomaga..Czy ktoś miał podobny problem? Możecie pomóc ?
i pytanie drugie - czy ktoś zasugeruje jak prawidłowo skonfigurować ten wykrywacz aby był zorientowany na mały przedmioty typu monety, bizuteria itp.
Proszę o pomoc.
Napisano
Bikemax po co takie smuty piszesz koledze? Czyżbyś już przestał zachwalać wykrywacze long range locators i przerzucił się na tesoro?Kolega ma zapewne uszkodzoną cewkę
Napisano
Bikemax - kup tesoro, a będziesz miał spuchnięte dłonie od kopania żelastwa, które te wykrywacze sygnalizują jako kolor.
Napisano

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Na ten sprzet przesiadłem się niedawno.Wczesniej miałem Minelaba Quatro MP i nie było problemów. W zestawie wykrywacz posiadał cewkę ze zdjęcia. Od początku ona mi nie leżała..Więc może faktycznie coś z nią nie tak.Pozyczę od kolegi standardową cewkę do SE i sprawdzę czy jest różnica.Tak chyba tylko to sprawdzę.
Co do Tesoro...mam także De Leona..Czasem na drobnicę go biorę.Jednakże to jest moim zdaniem inna klasa wykrywacza.
Pozdrawiam.

Napisano
a co szanowni koledzy myślą o tej cewce ?
http://allegro.pl/cewka-nel-storm-13-14-cali-minelab-expolorer-se-i6803690573.html

szukam uniwersalnej sondy i nie mogę nic znaleźć ..
Napisano
Wczoraj sprawdzałem na innej cewce, przywróciłem ustawienia fabryczne, które nieco zmodyfikowałem.Było w porzadku.
Wniosek taki że muszę kupic cewkę. Myslę teraz o cewce MARS TIGER. Ktoś ma jakies opinie na temat tych cewek?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie