Skocz do zawartości

Hiszpan M43, rdza, plamy.

Van Pelt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.
Mam nadzieje, że wszystko widać na zdjęciach. Chodzi mi o usunięcie rdzawej kaszki, i plam z głowni.

Druga sprawa. To już tylko moja ciekawość. Oddałem za niego Sandersona, z IV 1918, bez pochwy. Niklowanego. Niklowanie grube, na czubku nikiel był ukruszony stąd wiem. Marki były widoczne, zakładam, że był robiony fabrycznie. Okładziny „perłowe”, grubsze niż oryginalne. Zatrzask chodził. Hiszpan zgodny, z markami, okładziny mają zgodne symbole z głownią, jak widać niżej. Mi się podoba, i jestem zadowolony. Pytanie, czy bardzo mi się nie opłacało?

Napisano
Te liszaje na głowni to jest zmora.Wgryza się dość głęboko. Częściowo daje się je usunąć szlifowanie drobnymi papierami ściernymi, tzw. wodnymi, gradacji 1500-2000. By je całkiem usunąć, to trzeba się czasem naszlifować...
Napisano
Jako, że nie miałem nic z tego co było napisane, wypróbowałem filc z jakimś szuwaksem do polerowania chromów, i inszych rzeczy nadających się do polerowania. 90% siniaków zeszło, zostały głębsze. Spróbuję waty. Pochwa lerzy w ropie. Zdjęcia wrzucę później.
Dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie