jojas Napisano 1 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Znalazłem guzik carski o średnicy 21-22mm który w uszku ma kawałek rzemyka z dwoma węzłami. Zastanawia mnie co było na końcu rzemyka i czy guzik pochodzi np. z kieszonki na piersi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojas Napisano 1 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2017 przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 2 Kwiecień 2017 Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Od munduru.Jednostki szkolne inżynierów,batalion saperów a także konny szwadron pionierów gwardii.Lata 1829-1917. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojas Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Dziękuje za odpowiedź, ale bardziej interesuje mnie co w tym guziczku robi ten rzemyk z dwoma węzłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 2 Kwiecień 2017 Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Mógł nie mieć nici więc przymocował go w inny sposób.Jeżeli oczko przewlókł przez małą dziurkę to takie mocowanie mogło nieźle trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 2 Kwiecień 2017 Share Napisano 2 Kwiecień 2017 *Uszko a nie oczko oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojas Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Kiedyś w LWP do szybkiego szycia " stosowało się zapałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 2 Kwiecień 2017 Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Na przykład żeby jakoś wyglądać podczas musztry na szybko montowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.