mie44 Napisano 19 Luty 2017 Autor Share Napisano 19 Luty 2017 Witam. Poszukuję map woj kieleckiego (głownie Ponidzia) od lat 50 do 90 tych. Mam mapy przedwojenne, mapy z XIX wieku , a nawet starsze, oraz mapy współczesne, ale nie mogę znaleźć map z lat 60, 70, 80. Gdzie ich szukać ? może zna ktoś linki do stron internetowych, lub posiada skany takich map ? proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Luty 2017 Share Napisano 19 Luty 2017 http://odkrywca.pl/stare-mapy-online-zbior-informacji-o-mapach-wszelkiego-rodzaju,267474.html#267474 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mie44 Napisano 19 Luty 2017 Autor Share Napisano 19 Luty 2017 Dzięki za link, ale tam są przeważnie mapy stare, XIX wieczne i starsze, oraz mapy z dwudziestolecia międzywojennego. Takie mapy posiadam, jest ich naprawdę sporo. Nigdzie natomiast nie mogę znaleźć map Ponidzia i kielecczyzny z lat : 1950-, 1960-, 1970-, 1980- i 1990. Swoją drogą ciekawe czemu ? stare bardzo stare są w dużej ilości, a te wydawałoby się czasowo niezbyt odległe są niedostępne. W bibliotece też próbowałem i lipa. Może ktoś posiada chociaż jeden skan mapy z tych lat ? Interesują mnie głownie tereny Buska zdroju - będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo68 Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 Mam takie mapy części woj świętokrzyskiego ,rejonu KIELC STASZÓW ,JAK COŚ TO NAPISZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tt44 Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 Mapy z topograficzne z lat powojennych nie były dostępne w sprzedaży. Mapy te były tajne, później dostały klauzulę poufne. Na podstawie tych map sporządzono aktualne mapy topograficzne w skali 1:10 000, które są już normalnie dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo68 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 Chodzi chyb o takie mapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo68 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 i jeszcze jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo68 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 i napis po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo68 Napisano 8 Styczeń 2018 Share Napisano 8 Styczeń 2018 i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.