Skocz do zawartości

Studnia wśród okopów

yanko222

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ostatnio znalazlem w małym lasku dwie ziemianki niemieckie z 1wś jakies 30metrow dalej jest stara studnia glebokosc ok 5metrow a na dnie smieci.czyscil ktos takie studnie?bo mam taki zamiar jak sie ociepli,czekam na jakies info pozdrawiam Janek
Napisano
Witaj ja kiedyś czyściłem 2 stare studnie dworskie magnesem neodymowym . Niestety szału nie było . Efektem było 3 wiadra , bańska na mleko. Ale myślę że wina leżała w tym że fanty mogły być w warstwie mułu i szlamu więc poza zasięgem magnesu. Gdyby wybrał szlam i ziemie może by coś wyciągnoł ciekawego. Ale do tak starych studni lepiej nie włazić to zbyt niebezpieczne pozdrawiam
Napisano
jak byłem tam w lato to udało się zajrzeć do tej studni nie jest głęboka bez wody, na dnie były śmieci jakieś drewno itp.posiadam liny szelki i drabine sznurową i kilku kompanów...i właśnie chce się dowiedzieć czy to w miare bezpieczne tam zejść...pozdrawiam
Napisano
yanko222 jak już zejdziecie i zaczniecie kopać uważajcie na wszelkiego rodzaju pociski , granaty i tym podobne ścierwa bo do takich studni bardzo często wrzucano takie właśnie eksponaty.
Napisano
Ja taką studnię widzę po raz pierwszy. Jeśli są betonowe kręgi to pół biedy jednakże często te kręgi z samego dołu są popękane przez napór i ciężar tych z góry. Nie chce zle tutaj wróżyć ale gdy zaczniecie kopać i wybierać szlam i muł nie wiadomo jak to wszystko się zachowa. Ale do odważnych świat należy;)
Napisano
yanko222 - mój tata całe życie kopał studnie. O tlen się nie martw. Najgłębszą studnie jaką wykopał ( bez kręgów w samej glinie) to chyba na 27 kręgów w tym każdy krąg miał jakieś 60 cm. Także i na 15 -to metrowej studni powierza Ci nie zabraknie;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie