mat Napisano 21 Styczeń 2017 Autor Napisano 21 Styczeń 2017 Witam. Mam pytanie do znawców tematu umundurowania.Co można wywnioskowac z tej fotografii? Jaki stopień,jaki pułk,jakie odznaczenia? będe wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Knispel23 Napisano 21 Styczeń 2017 Napisano 21 Styczeń 2017 Te dwa medale to pewnie Pamiątkowy za Wojnę 1918–1921 i patrząc na kąty na rękawach brązowy Medal za Długoletnią Służbę(?). Sorry za post pod postem,ale dopiero teraz mnie olśniło"
Edmundo Napisano 21 Styczeń 2017 Napisano 21 Styczeń 2017 I ciekawa kurtka wz. 19 z sześcioma guzikami.
Edmundo Napisano 22 Styczeń 2017 Napisano 22 Styczeń 2017 Oczywiście albowiem odznaka na kurtce mundurowej jak najbardziej (pomimo słabej jakości fotografii) odpowiadam wyglądem odznace 58 Pułku Piechoty.
Edmundo Napisano 22 Styczeń 2017 Napisano 22 Styczeń 2017 A jeszcze jeden ważny szczegół. Mianowice obok odznaki pułkowej jest odznaka pamiątkowa 14 Dywizji Piechoty w której to skład wchodził 58 pp stacjonujący w Poznaniu. jako ciekawostkę dodam iż w okresie II RP własne odznaki pamiątkowe posiadała tylko 14 DP i 18 DP.
mat Napisano 22 Styczeń 2017 Autor Napisano 22 Styczeń 2017 Dużo informacji, bardzo dziękuję i pozdrawiam.
mat Napisano 21 Styczeń 2017 Autor Napisano 21 Styczeń 2017 Witam. Mam pytanie do znawców tematu umundurowania.Co można wywnioskowac z tej fotografii? Jaki stopień,jaki pułk,jakie odznaczenia? będe wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
Knispel23 Napisano 21 Styczeń 2017 Napisano 21 Styczeń 2017 Podoficer- sierżant. Na prawej piersi, odznaka POS, lewa pierś- pierwszy z lewej- Krzyż Walecznych. Na lewym rękawie odznaka za służbę zawodową- węższy galon za 3 lata służby, szerszy za 9 lat- prosta kalkulacja, 12 lat służby. Odznaka pod Krzyżem walecznym- pułkowa?Pzdr
Pytanie
mat
Witam. Mam pytanie do znawców tematu umundurowania.Co można wywnioskowac z tej fotografii? Jaki stopień,jaki pułk,jakie odznaczenia? będe wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.