ignuś Napisano 4 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2017 Witam. Jak w temacie. Czy posiada ktoś z was katalog Shatalina i mógłby mi pomóc w identyfikacji stopnia rzadkości?Ciekawy rewers monety: SAM.LIV.NE.NSV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignuś Napisano 4 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 5 Styczeń 2017 Share Napisano 5 Styczeń 2017 według ma R2. pozdrawiam Przy Twojej monecie najważniejsze są kokardki przy herbie:) Pozdrawiamhttp://fortresscatalogue.com/index2.php?cat=1623PL02950&page=Coin_Details Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 5 Styczeń 2017 Share Napisano 5 Styczeń 2017 proszę o wykasowanie postu wyżej patrzyłem na 3 dostępne odmiany ortów na fortess... i żaden nie pasuje do Twojej monety. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 5 Styczeń 2017 Share Napisano 5 Styczeń 2017 Zerknąłem do Szatalina, mam pierwszą wersję katalogu. Wygląda na poz.158, o ile jakiegoś drobiazgu nie przeoczyłem. W każdym razie bez R-ki, podobnie jak większość odmian z tego rocznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignuś Napisano 6 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dzięki za odpowiedzi. Problem w tym, że I katalog Szatalina mocno różni się od II. Mam bardzo słaby skan rocznika 1623 z tego nowszego katalogu i możliwości są cztery: R6, R5, R1 a także bez R-ki ;)Wygląda na to, że bez zamówienia katalogu się nie obejdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignuś Napisano 6 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2017 Kolego sigis3 posiadam jeszcze ciekawego orta z 1622r. Mógłbyś zerknąć do katalogu i sprawdzić mi jeszcze czy w ogóle występuje tam rewers z napisem SAM.LIV.NEC.NS ?Z góry dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Są takie wersje. W połączeniu z awersem PRV (poz.122) oraz PRVS (poz.125) mają R1, o ile dobrze identyfikuję duże krzyże w podstawie korony. Oczywiście z tym typem ozdobników. Są też warianty tego napisu z małymi krzyżami w koronie, R2, ale mi pasują mi do Twojego orta, na ile rozpoznaję na niedużym zdjęciu w katalogu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Miało być ...nie pasują mi do Twojego orta...". Literówka się wdała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.