ikozaur Napisano 28 Grudzień 2016 Autor Napisano 28 Grudzień 2016 Czy koledzy (i koleżanki) uświadomią mnie, co to może być, jakiś licznyj znak? Długość ok 5,5 cm, szerokość ok, 3,4 cm, z tyłu czyste (jakaś szczerba - rowek jedynie). Nie wiem, co to za materiał, ale podobny do drugowojennych fenigów.
ikozaur Napisano 31 Grudzień 2016 Autor Napisano 31 Grudzień 2016 A z drugiej strony tak. U góry jakby pozostałość zapięcia, itp. Oznaczenie R.41" jakby nabite, a górna sygnatura jakby stały element blaszki. Może komuś cię coś lepiej kojarzy?
ikozaur Napisano 28 Grudzień 2016 Autor Napisano 28 Grudzień 2016 Czy koledzy (i koleżanki) uświadomią mnie, co to może być, jakiś licznyj znak? Długość ok 5,5 cm, szerokość ok, 3,4 cm, z tyłu czyste (jakaś szczerba - rowek jedynie). Nie wiem, co to za materiał, ale podobny do drugowojennych fenigów.
Edmundo Napisano 29 Grudzień 2016 Napisano 29 Grudzień 2016 Licznyj znak to z pewnością nie jest. Prędzej identyfikator pracownika jakiejś firmy której to inicjały znajdują się na górze owej blaszki, może żeton, marka narzędziowa danej firmy itp.
ikozaur Napisano 29 Grudzień 2016 Autor Napisano 29 Grudzień 2016 Dzięki i za to. Może ktoś spotkał się z takimi inicjałami?
Pytanie
ikozaur
Czy koledzy (i koleżanki) uświadomią mnie, co to może być, jakiś licznyj znak? Długość ok 5,5 cm, szerokość ok, 3,4 cm, z tyłu czyste (jakaś szczerba - rowek jedynie). Nie wiem, co to za materiał, ale podobny do drugowojennych fenigów.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.