Skocz do zawartości

Pszczyna i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tam już dużo przekopane, ale przy odrobinie szczęścia coś jeszcze trafisz:) Z Wrześniem wiadomo jak u nas jest... W końcu bitwa graniczna to tylko kilka dni walk. Wrzuć foty jak coś znajdziesz:)
Pzdr
Napisano
Mi osobiście, tylko kilka łusek- ja w Pszczynie nie szukam. Gadałem kiedyś z gościem, który tam kopał dość długo. On to ciekawe rzeczy pokazywał:) Września mało- zwłoki salamandry",kilka orzełków i jakieś drobiazgi,ale głównie 45'. Nie gadaj tyle tylko jedź w teren i szukaj:)
Napisano
Wszystko co było dawno wyryte ,na Pszczynę to się jeździło 20 lat temu ,i nie ryjcie po nocy szczególnie na Ćwiklicach bez jakiegoś światełka ,bo myśliwi się złoszczą ,proszę wsiąść pod uwagę że kopiąc i kucając można was pomylić z dzikiem w nocy we mgle ,nie każdy myśliwy ma noktowizor
pozdrawiam
Rafi
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam , Ćwiklice próbowałem dwa razy ale bez efektów , Gostyń kilka łusek Polskich , tory koło Żwakowa tak samo kilka łusek Polskich . Za Pszczyną w stronę Żor natrafiłem na okopy Polskie dwie łuski i resztki zapalnika z szyszki .
Na tym się kończą efekty z Września , lepiej u nas o 45. W szczególności drogi ewakuacji Tychy - Pszczyna .
  • 3 months later...
Napisano
Kilka razy chodziłem po żorskich lasach. Trochę śmieci, puszek, dwie zgniłe łuski i klamra bez bić. Taj jak info wyżej, teren przeszukany dokładnie. Ale próbować warto :)
  • 1 year later...
Napisano
Znalazłem kilka polskich łusek, w okopach polskiej obrony. Nie 20 lat temu tylko jakieś 10. Czyli coś jeszcze zostało. Natomiast szukałem w miejscu rzekomej bitwy i ... nic. Dziwne bo śladów kopania tam nie było żadnych. Więc nie wiem skąd ta pustka. Żadnego złomu po ewentualnych rozrywkach.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie