zaraz Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Witam. Dostałem zdjęcie mojego wuja(po prawej)z podpisem Hallwil 19-02-1941".To jest w Szwajcaria.Mam prośbę o wszelką informację, gdyż nigdy nie opowiadał mi o swoich wojennych przeżyciach.Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Po klęsce Francji w 1940 roku polskie jednostki tam utworzone zbiegły do Szwajcarii gdzie zostały internowane. Obozy internowania były półotwarte, wielu polaków tam nawet studia ukończyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Polaków ;)Chyba najwięcej było tam żołnierzy z 1 Dywizji Grenadierów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
zaraz
Witam. Dostałem zdjęcie mojego wuja(po prawej)z podpisem Hallwil 19-02-1941".To jest w Szwajcaria.Mam prośbę o wszelką informację, gdyż nigdy nie opowiadał mi o swoich wojennych przeżyciach.Pozdr.
2 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.