juicyjay Napisano 25 Listopad 2016 Autor Share Napisano 25 Listopad 2016 Witam, proszę o pomoc w id monety. Stan niestety bardzo kiepski. Na awersie widoczna głowa zwrócona w lewą stronę, rewers całkowicie wytarty. Średnica wynosi 24-25 mm. Z góry dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juicyjay Napisano 25 Listopad 2016 Autor Share Napisano 25 Listopad 2016 fot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Listopad 2016 Share Napisano 25 Listopad 2016 Może Napoleon III ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juicyjay Napisano 25 Listopad 2016 Autor Share Napisano 25 Listopad 2016 Chyba raczej nie, brakuje bródki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 25 Listopad 2016 Share Napisano 25 Listopad 2016 Na monecie/żetonie w takim stanie wielu szczegółów może brakować ... ale nie upieram się, to tylko sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 25 Listopad 2016 Share Napisano 25 Listopad 2016 http://en.numista.com/catalogue/pieces729.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 Wiktor Emanuel II miał zadarty nos. A tu mamy Oskara Szwedzkiego, Norweskiego, Gockiego i Wendyjskiego Króla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 Moja moneta 5 ore jest z 1858 i mam ją od przedszkola.http://www.coinfactswiki.com/wiki/Sweden_1858_5_ore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 26 Listopad 2016 Share Napisano 26 Listopad 2016 5 centesimi z 1867 też posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 27 Listopad 2016 Share Napisano 27 Listopad 2016 Masz rację. W ogóle nie brałem pod uwagę tej szwedzkiej monety. Analizowałem zdjęcie nr 2 jakie dodał juicyjay a na nim krzywizna kinola" i jego kształt nie jest tak oczywisty :) Mimo to przydałoby się zdjęcie drugiej strony.Ps. 2 Ore ma zbliżoną średnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.