Pentagon Napisano 4 Listopad 2016 Autor Napisano 4 Listopad 2016 Mam pytanie czy ta współczesna naszywka ma jakieś pochodzenie militarne? Wysokość 10 cm szer 8 cm.
Pentagon Napisano 4 Listopad 2016 Autor Napisano 4 Listopad 2016 Mam pytanie czy ta współczesna naszywka ma jakieś pochodzenie militarne? Wysokość 10 cm szer 8 cm.
Edmundo Napisano 5 Listopad 2016 Napisano 5 Listopad 2016 Podobne naszywki z napisem Polska" zamiast Poland" oraz orłem bez korony (wymiary naszywki 9x6,5 mm) noszone były przez żołnierzy Jednostki Specjalnej Wojska Polskiego na Bliskim Wschodzie (inna nazwa to Polska Wojskowa Jednostka Specjalna Doraźnych Sił Zbrojnych Organizacji Narodów Zjednoczonych na Bliskim Wschodzie). Być możliwe że jest to wersja z lat dziewięćdziesiątych dla jednostek WP wydzielonych do Sił Pokojowych ONZ".
Edmundo Napisano 5 Listopad 2016 Napisano 5 Listopad 2016 Podałem wymiary naszywki w milimetrach, oczywiście miało być 9x6,5 cm czyli 90x65 mm.
Pentagon Napisano 5 Listopad 2016 Autor Napisano 5 Listopad 2016 Tak właśnie,widziałem taką naszywkę POLSKA na cieńkim filcu o o której mówisz i dlatego tak pomyślałem o jej wojskowym pochodzeniu.Może harcerska?
wola Napisano 5 Listopad 2016 Napisano 5 Listopad 2016 Naszywka wojskowa wz.1993 - dane z katalogu Odznaki Wojska Polskiego 1943-2003" cz. 3 Z.Sawickiego i A. Wielechowskiego
Pytanie
Pentagon
Mam pytanie czy ta współczesna naszywka ma jakieś pochodzenie militarne? Wysokość 10 cm szer 8 cm.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.