masorz Napisano 29 Październik 2016 Autor Napisano 29 Październik 2016 CzołemByłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje pomocne w identyfikacji sygnetu widocznego na załączonym zdjęciu.
kolczyk96 Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 No gra.Uchylam kapelusza co do epoki.Jak by masorz napisał z czego to zrobione to może i w epokę bym trafił. Wydaje mi się że jest to kuty brąz. Może to nie celty może jakieś inne ludy i z innej epoki. Pozdrawiam.Marek.
krzysiek9559 Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 Podpinam się do Rafiego, to ani jedna ani druga epoka. W epoce brązu odwoływano się do słońca a nie krzyża równoramienego. Symbolem epoki brązu jest słońce w różnych postaciach spiralnych.
masorz Napisano 1 Listopad 2016 Autor Napisano 1 Listopad 2016 Rzeczywiście zapomniałem dopisać. Wykonany z brązu. Bez żadnego interesującego kontekstu (chyba, że zardzewiały tasak i żeton do spielautomatu coś wnoszą) Jeśli jakieś informacje lub dodatkowe zdjęcia z innym ujęciem są wstanie pomóc- proszę o info. Postaram się je jak najszybciej dostarczyć.
masorz Napisano 30 Październik 2016 Autor Napisano 30 Październik 2016 Dodatkowe zdjęcia.Znaleziony na polu w Katowicach
kolczyk96 Napisano 31 Październik 2016 Napisano 31 Październik 2016 Dla mnie brąz archeo. Stawiam na Celtów.
torba5 Napisano 31 Październik 2016 Napisano 31 Październik 2016 kolczyk oddech weź ,sorry nie ta epoka
Pytanie
masorz
Czołem
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje pomocne w identyfikacji sygnetu widocznego na załączonym zdjęciu.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.